Zeptal/a se – 30.červenec 17:49
Jídlo a vaření – Nápoje
Pokud vím, tak jediné české pivo je Budwar, ostatní pivovary už nejsou
české.
A co se týče vaření piva, tak se receptury změnili tak (aby pivo bylo
levnější, resp. jeho výroba), že se to pomalu nedá pít.
Nebylo by lepší, aby se naše české pivovary stali skutečně českými? (třeba záchrana aspoň některých pivovarů třeba národní zbírkou, nebo z daní za alkohol?)
Zeptal/a se – 30.červenec 18:07
Jídlo a vaření – Nápoje
Pokud vím, tak jediné české pivo je Budwar, ostatní pivovary už nejsou
české.
A co se týče vaření piva, tak se receptury změnili tak (aby pivo bylo
levnější, resp. jeho výroba), že se to pomalu nedá pít.
Nebylo by lepší, aby se naše české pivovary stali skutečně českými?
(třeba záchrana aspoň některých pivovarů třeba národní zbírkou, nebo
z daní za alkohol?)
Doplňuji:
to je právě to – nechutná stejně.
ad radegast (pivovar):
původně hořké pivo . kam se poděla jeho hořkost? kdysi hořké bylo, ale
dnes? Patok (jako více piv včetnš kozla, gambáče, etc. – omlouvám se
přátelům všech piv).
Pilsner (Plzeň) – jo, je dobrá, jako jedno z mála piv (ale už ne českého) si drží kvalitu, na úkor ceny.
Zeptal/a se – 15.srpen 17:45
Jídlo a vaření – Nápoje
Pokud vím, tak jediné české pivo je Budvar, ostatní pivovary už nejsou
české.
A co se týče vaření piva, tak se receptury změnily tak (aby pivo bylo
levnější, resp. jeho výroba), že se to pomalu nedá pít.
Nebylo by lepší, aby se naše české pivovary staly skutečně českými?
(třeba záchrana aspoň některých pivovarů třeba národní zbírkou, nebo
z daní za alkohol?)
Doplňuji:
to je právě to – nechutná stejně.
ad Radegast (pivovar):
Původně hořké pivo. Kam se poděla jeho hořkost? Kdysi hořké bylo, ale
dnes? Patok (jako více piv včetně kozla, gambáče, etc. – omlouvám se
přátelům všech piv).
Pilsner (Plzeň) – jo, je dobrá, jako jedno z mála piv (ale už ne českého) si drží kvalitu, na úkor ceny.