Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.červenec 20:12

Zbavení rodičovských práv u otce

Rodina a vztahy – Ostatní rodina a vztahy

Potřebuji poradit. Mám dceru, má 2,5 roku. Její otec se o ní přestal před rokem zcela zajímat, předtím to taky bylo jen občas. Nyní on má novou přítelkyni a stará se o její roční dítě. Příjde mi to nefér vůči mé dceři, protože to, co by měl dávat jí, dává cizímu dítěti (ať už citově nebo materiálně). Je možné požádat o zrušení rodičovských práv kvůli této situaci? Mám totiž strach že si pro dceru třeba za 5 let příjde. Ona ho vůbec nezná. Naposled za ní byl když měla 10 měsíců. Děkuji za informaci a radu.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 15.červenec 13:28

Zbavení rodičovských práv u otce

Rodina a vztahy – Ostatní rodina a vztahy

Potřebuji poradit. Mám dceru, má 2,5 roku. Její otec se o ní přestal před rokem zcela zajímat, předtím to taky bylo jen občas. Nyní on má novou přítelkyni a stará se o její roční dítě. Příjde mi to nefér vůči mé dceři, protože to, co by měl dávat jí, dává cizímu dítěti (ať už citově nebo materiálně). Je možné požádat o zrušení rodičovských práv kvůli této situaci? Mám totiž strach že si pro dceru třeba za 5 let příjde. Ona ho vůbec nezná. Naposled za ní byl když měla 10 měsíců. Děkuji za informaci a radu.
Doplňuji:
ATRIPLEX: Jde vidět, že nevíš, o čem mluvíš. Rodičovská práva jdou zrušit. Otec, který se o dítě nestará, nemá na dítě nárok po rozhodnutí soudu. Bude mít zákaz styk s dítětem apod. Výživovací povinnost se ale nemění, tak zůstává. Zůstává i zápis v rodném listě. To jsem zjistila u právníka.