Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.květen 16:36

Prosim poradte jak donutit zamestnavatele vydat pisemnou vypoved

Právo a zákony – Pracovní právo

Mam dotaz zamestnavatel dal nekolika kolegum ustni vypoved. nekolik dni jim opakuje at jdou domu ze je v praci nechce, pokud od neho chteji oficialni pisemnou vypoved – samozrejme maji narok na odstupne, ale on jim pisemne nic dat nechce. Je nejaka moznost jak ho donutit? nebo muze se zamestnanec nejak branit ? kdyz neprijdou do prace, nebo se jim neco ztrati ze skladu v jejich nepritomnosti tak naopak zadavaji duvod k vypovedi ( bez odstupneho). budu rada zaslete-li mi vase rady na polakova.jana@email.cz . DEKUJI VSEM !!!

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.květen 17:20

Prosim poradte jak donutit zamestnavatele vydat pisemnou vypoved

Právo a zákony – Pracovní právo

Mam dotaz zamestnavatel dal nekolika kolegum ustni vypoved. nekolik dni jim opakuje at jdou domu ze je v praci nechce, pokud od neho chteji oficialni pisemnou vypoved – samozrejme maji narok na odstupne, ale on jim pisemne nic dat nechce. Je nejaka moznost jak ho donutit? nebo muze se zamestnanec nejak branit ? kdyz neprijdou do prace, nebo se jim neco ztrati ze skladu v jejich nepritomnosti tak naopak zadavaji duvod k vypovedi ( bez odstupneho). budu rada zaslete-li mi vase rady na polakova.jana@email.cz . DEKUJI VSEM !!!
Doplňuji:
dekuji za vasi reakci. ano clovek by to chapal jako provokaci, ale i kdyz jeden z kolegu prinesl svou vypoved s dohodou o ukonceni k dnesnimu dni, zamestnavatel se mu vysmal a nic mu nepodepsal. jak ma tedy zamestnanec reagovat. kdyz prijde do prace, jen ho urazi, nadava mu a rika at vypadne. ale vypoved ani dohodou bez odstupneho podepsat nechce. tak jaka ma byt prosim reakce ? chodit do prace, nechat si nadavat, vystrkovat se dverma ale stale tam lezt a cekat kdo to dele psychicky vydrzi ?