Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.listopad 18:53

Jaké je nejoblíbenější japonské jídlo z ryb ?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.listopad 19:31

Jaké je nejoblíbenější japonské jídlo z ryb ?

Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření

Doplňuji:
nebylo to suši

Sašimi (japonsky 刺身, doslova propichované maso, výklad názvu není příliš jasný, protože pokrm propichován není) je japonská lahůdka, skládající se ze syrového masa ryb nebo jiných mořských plodů, nakrájeného na plátky asi 2,5 cm široké, 4 cm dlouhé a asi 0,5 centimetru silné (rozměry se mohou lišit), podávaná s omáčkou na namáčení (sójová omáčka s wasabi, na tenké plátky krájený zázvorový kořen či citrusová omáčka ponzu) a jednoduše ozdobená, někdy také podávaná s obdobně krájeným kořenem ředkve. Je tradičně pokládána za nejchutnější japonskou pochoutku, často slouží jako první chod při formálním japonském jídle.