Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.červenec 10:53

Jak odnaučit štěně všechno kousat?

Zvířata – Psi

Pěkný slunečný den přeji! Máme doma cca měsíc a půl staré štěně. Problém je ten, že všechno kouše. Rozkousal kus peřiny, už se pustil i do gauče… no prostě kouše všechno. Navíc, když vidí, že spíte, začne kousat vás kousat do nosu. Ruce a nohy už mám doškrábané a rozkousané. Když na něho zvýším hlas, nebo lehce plásnu po zadečku, nic nepomůže. Jen zavrtí ocáskem, nebo se podívá a kouše a škrábe dál. Vůbec netuším, co s tím. Toto štěně je náš druhý pejsek. Ale u toho prvního takové problémy nebyly. Já zvýšila hlas a hned toho nechal. Jenže u toho druhého pejska to prostě nefunguje. Pořád kolem mě skáče a hryže do palců na nohou. Proto prosím, jestli by nebyl někdo tak laskav a neporadil, jak štěně odnaučit kousat. Vím, že to bude těžké ho odnaučovat, ale zkusím cokoli, jelikož mne to už vadí, mít všechno rozkousané, včetně mých končetin. Za KAŽDOU radu VELMI děkuji. 🙂 Přeji hezký den ;o)

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.červenec 14:58

Jak odnaučit štěně všechno kousat?

Zvířata – Psi

Pěkný slunečný den přeji! Máme doma cca měsíc a půl staré štěně. Problém je ten, že všechno kouše. Rozkousal kus peřiny, už se pustil i do gauče… no prostě kouše všechno. Navíc, když vidí, že spíte, začne kousat vás kousat do nosu. Ruce a nohy už mám doškrábané a rozkousané. Když na něho zvýším hlas, nebo lehce plásnu po zadečku, nic nepomůže. Jen zavrtí ocáskem, nebo se podívá a kouše a škrábe dál. Vůbec netuším, co s tím. Toto štěně je náš druhý pejsek. Ale u toho prvního takové problémy nebyly. Já zvýšila hlas a hned toho nechal. Jenže u toho druhého pejska to prostě nefunguje. Pořád kolem mě skáče a hryže do palců na nohou. Proto prosím, jestli by nebyl někdo tak laskav a neporadil, jak štěně odnaučit kousat. Vím, že to bude těžké ho odnaučovat, ale zkusím cokoli, jelikož mne to už vadí, mít všechno rozkousané, včetně mých končetin. Za KAŽDOU radu VELMI děkuji. 🙂 Přeji hezký den ;o)
Doplňuji:
Ještě doplňuji. Rasa: je to kříženec. Přesněji jsem se to nedozvěděla. Také vím, že by mělo být ještě u své mámy, jenže když jsem si ho přišla půjčit (půjčovala jsem si ho na noc), už mi ho dali natrvalo. Ale musím dodat, že jeho maminku navštěvujeme pravidelně. Pomalu začíná chápat moje slova. Umí poslechnout na poveli „lehni“, „pojď sem“, „utíkej“, „dej pac“. Hraček má fůru (gumové, takové ty lana smotané z několika tenkých provázků, kostičky z kůží apod.). Já tedy děkuji za všechny rady a tipy. Něco zkusím a snad to pomůže. 🙂