Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.únor 8:03

Má zákonné oprávnění Policie České republiky „vstupovat“ do „nelegálních“ živnostenských provozoven?

Právo a zákony – Trestní právo

Odstavec předpisu 273/2008
Zákon č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky § 41

§ 41
Vstup do živnostenské provozovny …

Toto oprávnění uvedené v „zákoně“ opravňuje Policii České republiky vstoupit „vlastně kdekoli“ pokud se „onen prostor“ „využívá, používá a pod. k "výdělečné“ činnosti" ?

Jinými slovy :

  1. pokud se např. v „bytě“ „provozuje placený sex“ tedy je to vlastně „nelegální neboli neoficiální živnostenská provozovna“ „splňuje“ takový „byt“ jakýsi „statut“ živnostenské provozovny „byť neoficiální … nelegální … ?“ a má tedy Policie České republiky podle uvedeného zákona „oprávnění“ vstoupit do takového „bytu“?
  2. pokud se např. ve „státní nemocnici“ „vyrábějí např. drogy“ a tyto se poté prodávají a vznikne tak „zisk … např. finanční“ lze takovou „státní nemocnici“ „označit“ za živnostenskou provozovnu ?" a má Policie České republiky oprávnění vstoupit do této provozovny podle uvedeného zákona ?
  3. pokud se např. v „soukromé“ nebo i „ve státní“ vysoké škole „vykonává činnost“ ze které „vznikne zisk. např. finanční“ lze takovou vysokou školu „považovat“ za živnostenskou provozovnu" a má tedy Policie České republiky oprávnění ......
  1. je „živnostenská provozovna“ pouze a jen provozovna registrovaná a pod. neboli známá, oficiální ?

nebo je „živnostenská provozovna jakákoli provozovna ve které "dochází ke stejné či obdobné činnosti“ jako v „oficiální“ provozovně ?

  1. lze tedy podle zákona za „živnostenskou“ provozovnu „považovat“ jakékoli místo kde se „živnost“ provozuje ?
  2. pokud ANO – tedy pokud lze podle zákona „považovat jakékoli místo kde dochází k živnostenské činnosti“ za „živnostenskou provozovnu“ má Policie České republiky oprávnění „vstupovat“ do takového "místa (objektu)? …

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.únor 9:34

Má zákonné oprávnění Policie České republiky „vstupovat“ do „nelegálních“ živnostenských provozoven?

Právo a zákony – Trestní právo

Odstavec předpisu 273/2008
Zákon č. 273/2008 Sb., o Policii České republiky § 41

§ 41
Vstup do živnostenské provozovny …

Toto oprávnění uvedené v „zákoně“ opravňuje Policii České republiky vstoupit „vlastně kdekoli“ pokud se „onen prostor“ „využívá, používá a pod. k "výdělečné“ činnosti"?

Jinými slovy :

  1. pokud se např. v „bytě“ „provozuje placený sex“, tedy je to vlastně „nelegální neboli neoficiální živnostenská provozovna“, „splňuje“ takový „byt“ jakýsi „statut“ živnostenské provozovny „byť neoficiální … nelegální … a má tedy Policie České republiky podle uvedeného zákona "oprávnění“ vstoupit do takového „bytu“?
  2. pokud se např. ve „státní nemocnici“ „vyrábějí např. drogy“ a tyto se poté prodávají a vznikne tak „zisk … např. finanční“, lze takovou „státní nemocnici“ „označit“ za živnostenskou provozovnu? a má Policie České republiky oprávnění vstoupit do této provozovny podle uvedeného zákona?
  3. Pokud se např. v „soukromé“ nebo i „ve státní“ vysoké škole „vykonává činnost“, ze které „vznikne zisk, např. finanční“, lze takovou vysokou školu „považovat za živnostenskou provozovnu“ a má tedy Policie České republiky oprávnění ......
  1. je „živnostenská provozovna“ pouze a jen provozovna registrovaná apod. neboli známá, oficiální,

nebo je „živnostenská provozovna jakákoli provozovna, ve které "dochází ke stejné či obdobné činnosti“ jako v „oficiální“ provozovně?

  1. lze tedy podle zákona za „živnostenskou“ provozovnu „považovat“ jakékoli místo kde se „živnost“ provozuje?
  2. pokud ANO – tedy pokud lze podle zákona „považovat jakékoli místo, kde dochází k živnostenské činnosti“ za „živnostenskou provozovnu“, má Policie České republiky oprávnění „vstupovat“ do takového "místa (objektu)? …