Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.únor 21:04

Vysvětlete mi, jak to bylo se sovětskými filmy u nás v Československu

Hudba, film a TV – Film

Dneska je většina filmů promítaných u nás amerických. Znamená to, že za komunistů byla většina filmů sovětských?
Já totiž moc sovětských filmů neznám. Všichni známe Mrazíka a znám dost druhoválečných o velké vlastenecké válce. Ale jaké sovětské filmy tady byly promítány a chodili jste na ně? Co to bylo za žánry a jak se ty filmy jmenovali? To byly pohádky, rodinné, drama, historické nebo jaké? Nebo snad detektivky a kriminálky? Byly tu i nějaké seriály?
Existovali také easterny. To byly takové sovětské westerny, odehrávají se za občanské války v Rusku 1918 – 1921, zápletku a motivy byly podobné jako v amerických westernech. Jeden jsem si s titulkami stáhnul, jmenoval se nepolapitelní mstitelé. Byl to film o dětech a prý na to za komunistů chodili školní třídy do kin.
Ale přesto mi přijde, že ty sovětské filmy jsou u nás strašně neznámé, vždyť i na csfd mají strašně málo hodnocení. Proč jsou tak neznámé? To jste na ně nechodili?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.únor 21:09

Vysvětlíte mi, jak to bylo se sovětskými filmy u nás v Československu?

Hudba, film a TV – Film

Dneska je většina filmů promítaných u nás amerických. Znamená to, že za komunistů byla většina filmů sovětských?
Já totiž moc sovětských filmů neznám. Všichni známe Mrazíka a znám dost druhoválečných o velké vlastenecké válce. Ale jaké sovětské filmy tady byly promítány a chodili jste na ně? Co to bylo za žánry a jak se ty filmy jmenovaly? To byly pohádky, rodinné, drama, historické nebo jaké? Nebo snad detektivky a kriminálky? Byly tu i nějaké seriály?
Existovaly také easterny. To byly takové sovětské westerny, odehrávají se za občanské války v Rusku 1918 – 1921, zápletky a motivy byly podobné jako v amerických westernech. Jeden jsem si s titulkami stáhnul, jmenoval se Nepolapitelní mstitelé. Byl to film o dětech a prý na to za komunistů chodily školní třídy do kin.
Ale přesto mi přijde, že ty sovětské filmy jsou u nás strašně neznámé, vždyť i na ČSFD mají strašně málo hodnocení. Proč jsou tak neznámé? To jste na ně nechodili?