Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.únor 10:52

Jak snížit objem odebiraného tepla

Bydlení a zahrada – Úspory energie

avatar

Dobry den. Bydlíme v panelovem domě (SVJ) kde je dlouhodoby problém s vytápěním. Nejde nám o náš konkretní byt ale o společné prostory, kde se topí neustále jako rovněž o to, když je venku 15 stupnů nad nulou, tak trubky vedoucí přes byty jsou žhavé jako by bylo mínus 15 .Toto přece rovněž musíme jako majitelé SVJ zaplatit. Co se nám podařilo zjistit, tak že jsou na náš dům sjednány dlouhodobě velké objemy odběru tepla. Dá se s tím něco udělat? A v jakých veličinách se měří a dodává teplo. Předem velice děkuji za skutečné rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.únor 10:56

Jak snížit objem odebíraného tepla v panelovém domě?

Bydlení a zahrada – Úspory energie

avatar

Dobrý den. Bydlíme v panelovem domě (SVJ), kde je dlouhodobý problém s vytápěním. Nejde nám o náš konkrétní byt, ale o společné prostory, kde se topí neustále, jako rovněž o to, když je venku 15 stupnů nad nulou, tak trubky vedoucí přes byty jsou žhavé, jako by bylo mínus 15. Toto přece rovněž musíme jako majitelé SVJ zaplatit. Co se nám podařilo zjistit, tak že jsou na náš dům sjednány dlouhodobě velké objemy odběru tepla. Dá se s tím něco udělat? A v jakých veličinách se měří a dodává teplo? Předem velice děkuji za skutečné rady.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 22.únor 11:20

Jak snížit objem odebíraného tepla v panelovém domě?

Bydlení a zahrada – Úspory energie

avatar

Dobrý den. Bydlíme v panelovem domě (SVJ), kde je dlouhodobý problém s vytápěním. Nejde nám o náš konkrétní byt, ale o společné prostory, kde se topí neustále, jako rovněž o to, když je venku 15 stupnů nad nulou, tak trubky vedoucí přes byty jsou žhavé, jako by bylo mínus 15. Toto přece rovněž musíme jako majitelé SVJ zaplatit. Co se nám podařilo zjistit, tak že jsou na náš dům sjednány dlouhodobě velké objemy odběru tepla. Dá se s tím něco udělat? A v jakých veličinách se měří a dodává teplo? Předem velice děkuji za skutečné rady.
Doplnění : Dům zateplen za miliony korun už asi 6 let. Úspora žádná…
Stále stejná písnička z výboru SVJ , topit se musí i ve sklepě , na chodbách atd. Tady něco nehraje, výbor na schůzi disponuje řadou plných mocí od majitelu kterým je to a nejen toto je asi jedno. Co s tím ?