Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.červen 22:13

Co po rodičovské dovolené?

Rodina a vztahy – Děti a rodičovství

Jsem na rodičovské dovolené s prvním dítětem, dala jsem si dvou letou, protože jsme chtěli děti blízko u sebe. Zatím se nám druhé dítě nedaří a tudíž se ptám, jak to bude s mou rodičovskou. Chci zůstat doma s prvním dítětem i třetí rok. Víte někdo, co všechno si musím zjistit a zajistit? Jde mi o to, abych potom například dostala mateřskou a rodičovskou na druhé dítě, i když například několik měsíců nebudu pracovat…Budu si muset platit sociální zdravotní sama? A podobné otázky… poradí někdo?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.červen 22:39

Co po rodičovské dovolené?

Rodina a vztahy – Děti a rodičovství

Jsem na rodičovské dovolené s prvním dítětem, dala jsem si dvou letou, protože jsme chtěli děti blízko u sebe. Zatím se nám druhé dítě nedaří a tudíž se ptám, jak to bude s mou rodičovskou. Chci zůstat doma s prvním dítětem i třetí rok. Víte někdo, co všechno si musím zjistit a zajistit? Jde mi o to, abych potom například dostala mateřskou a rodičovskou na druhé dítě, i když například několik měsíců nebudu pracovat…Budu si muset platit sociální zdravotní sama? A podobné otázky… poradí někdo?
Doplňuji:
Reakce na standu, to znamená, že mohu být doma, ale nebudu pobírat žádnou finanční částku, ale platit si pojištění sama nemusím?