Zeptal/a se – 23.květen 13:12
Příroda a životní prostředí – Rostliny
Když jím některou okurku setou/hadovku, tak mám na jazyku takový drsný pocit, u jiné okurky seté/hadovky ne, co působí ten pocit a je to nevhodné? Teď jsem zrovna vyhodil jednu, protože vnitřek okurky byl takový dost bílý, malinko barevně podobný jako cuketa, jiné okurky jsou uvnitř více zelené až do průhledna. tak nevím proč to tak je že to dělá ten drsný pocit a jestli je to nezdravé. Přišlo mi, že když jsem snědl asi čtvrtinu té drsné okurky, tak moje tělo mělo tendenci k otoku, jako kdyby se mi zesílily alergické reakce.
Zeptal/a se – 18.červen 17:23
Příroda a životní prostředí – Rostliny
Když jím některou okurku setou/hadovku, tak mám na jazyku takový drsný
pocit, u jiné okurky seté/hadovky ne, co působí ten pocit a je to
nevhodné? Teď jsem zrovna vyhodil jednu, protože vnitřek okurky byl takový
dost bílý, malinko barevně podobný jako cuketa, jiné okurky jsou uvnitř
více zelené až do průhledna. tak nevím proč to tak je že to dělá ten
drsný pocit a jestli je to nezdravé. Přišlo mi, že když jsem snědl asi
čtvrtinu té drsné okurky, tak moje tělo mělo tendenci k otoku, jako kdyby
se mi zesílily alergické reakce.
–
už zase, tato okurka byla zlevněná, nebyla tmavě zelená, spíše světle
až malinko do žluta. Jako kdyby nebyla zralá snad? Když se to rozkrojí, tak
na okrajích z té slupky hned jdou nějaké krůpěje (vody?) velmi drsné na
jazyku, je v nezralých okurkách nějaká šťáva která to působí?