Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.duben 21:38

Je podle vás 15% ve firmě moc ?

Finance a podnikání – Podnikání

Zakládám internetový projekt. Společnost která vytvoří webové stránky si vezme 15 tisíc a podíl 15% místo 25 tisíc bez podílu. Jsem student a pro mě je 5 tisíc dost, ale pokud daná stránka uspěje(vím to) tak nevím kde sehnat peníze. Lichvu a ani banky neberu v žádném případě a pokud bych to tedy vzal za těch 15 tisíc a 15% byly by to podle vás výhodnější než jim dát 25 tisíc a nedát 15% firmy ? Je 15% nějaká hranice že mohou zasahovat do firmy ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.duben 22:00

Je podle vás 15% ve firmě moc ?

Finance a podnikání – Podnikání

Zakládám internetový projekt. Společnost která vytvoří webové stránky si vezme 15 tisíc a podíl 15% místo 25 tisíc bez podílu. Jsem student a pro mě je 5 tisíc dost, ale pokud daná stránka uspěje(vím to) tak nevím kde sehnat peníze. Lichvu a ani banky neberu v žádném případě a pokud bych to tedy vzal za těch 15 tisíc a 15% byly by to podle vás výhodnější než jim dát 25 tisíc a nedát 15% firmy ? Je 15% nějaká hranice že mohou zasahovat do firmy ?
Doplňuji:
Abych to řekl jinak, já mám nápad který s jednou společností které programuje weby řeším. Oni si za web vezmou 15 tisíc a ktomu 15% z firmy (jsem pouze já a nevím co tím myslí) nebo 25 tisíc bez žádného podílu. Ta stránka je schopná vydělat i 200 tisíc měsíčne, ale já nemám skoro žádné peníze tak nevím jakou mám zvolit variantu, ale na druhou stranu nechci aby měl někdo 15% a pak ten podíl náhodou nerostl do nebeských výšin až by měli 51% firmy.