Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.březen 10:38

Nechuť k jídlu – může být i zdraví škodlivá?

Zdraví – Nemoci

Byla jsem poslední týden nemocná a moc jsem nejedla, což je při nemoci normální, ale už jsem se uzdravila, a nechuť k jídlu stále přetrvává. Je to takový zvláštní pocit – mám hlad ale zároveň nemám, jenom piju vodu, občas si vezmu maximálně nějaké ovoce, a největší nechuť mám k pečivu a tepelně upravovaným věcem. Nejdříve jsem si myslela, že to přejde, ale už týden jím denně třeba jednu mandarinku a nic víc, z jakéhokoliv jídla se mi dělá špatně když ho jen cítím. Myslím ale, že žádný psychický problém (anorexie) s jídlem nemám.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.březen 22:08

Nechuť k jídlu – může být i zdraví škodlivá?

Zdraví – Nemoci

Byla jsem poslední týden nemocná a moc jsem nejedla, což je při nemoci normální, ale už jsem se uzdravila, a nechuť k jídlu stále přetrvává. Je to takový zvláštní pocit – mám hlad ale zároveň nemám, jenom piju vodu, občas si vezmu maximálně nějaké ovoce, a největší nechuť mám k pečivu a tepelně upravovaným věcem. Nejdříve jsem si myslela, že to přejde, ale už týden jím denně třeba jednu mandarinku a nic víc, z jakéhokoliv jídla se mi dělá špatně když ho jen cítím. Myslím ale, že žádný psychický problém (anorexie) s jídlem nemám.
Doplňuji:
Děkuji za odpovědi, jenže ono to není tak lehké prostě začít jíst víc (ano, poslední dobou hodně piji, ale není to v takovém množství, že bych se tím snažila nahradit jídlo), chvílemi chodím po kuchyni a chtěla bych si něco vzít, alespoň jogurt, jenže jakmile otevřu lednici a vezmu ho do ruky, úplně se mi navalí a chuť/hlad mě přejde.