Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 15.březen 16:29

Může exekutor vstoupit do prostor i bez přítomnosti majitele?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Stanu se zadluženým šupákem a budu se chtít pomstít kamarádovi, tak sdělím exekutorovi doručovací adresu kamaráda co nemám rád. Exekutor tím pojme podezření, že se tam nachází můj majetek. Kamarád odjede s přítelkyní na chatu na týden a až se vrátí, bude mít doma vyvrtaný zámek a odnešené všechny cenné věci včetně celoživotních úspor v sejfu, věcí přítelkyně atd. Exektutor přišel v pondělí, do čtvrtka dal ultimátum o zaplacení telefonicky mě, nezaplatil jsem tak olepené věci odnesl. Je to možné?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 15.březen 16:58

Může exekutor vstoupit do prostor i bez přítomnosti majitele?

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Stanu se zadluženým šupákem a budu se chtít pomstít kamarádovi, tak sdělím exekutorovi doručovací adresu kamaráda co nemám rád. Exekutor tím pojme podezření, že se tam nachází můj majetek. Kamarád odjede s přítelkyní na chatu na týden a až se vrátí, bude mít doma vyvrtaný zámek a odnešené všechny cenné věci včetně celoživotních úspor v sejfu, věcí přítelkyně atd. Exektutor přišel v pondělí, do čtvrtka dal ultimátum o zaplacení telefonicky mě, nezaplatil jsem tak olepené věci odnesl. Je to možné?
Doplňuji:
Bez přítomnosti povinného může vstoupit, to vím, ale když mu povinný řekne nebo naznačí, že se zdržuje v bytě kamaráda tak jestli tam může vstoupit bez přítomnosti toho kamaráda. I když to není pravda a nezdržuje se tam, ale pobyt má na úřadě a třeba už delší dobu na ulici skutečně je.