Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.březen 12:15

Má někdo podobnou poruchu sluchu?

Zdraví – Ostatní zdraví

Od mlada mi kdekdo říkal: „Ty jsi hluchá.“ Rozumím jen osobám s určitou úrovní (výškou, zabarvení?) hlasu, pouze když na mne mluví v přímém směru, nerozumím v rozlehlých prostorách (třeba kázání). V TV hovoří dvě osoby a při stejné hlasitosti rozumím pouze jedné. Potvrdila mi tuto vadu přednáška jednoho lékaře. Obyčejné (starší) sluchadlo nepomáhá (zesiluje spíš jiné zvuky a ne hlas). Mám si prý pořídit lepší (za 10 000,–Kč), ale nevím, zda by to pomohlo. Děkuji za event. radu.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 5.březen 22:14

Má někdo podobnou poruchu sluchu?

Zdraví – Ostatní zdraví

Od mlada mi kdekdo říkal: „Ty jsi hluchá.“ Rozumím jen osobám s určitou úrovní (výškou, zabarvení?) hlasu, pouze když na mne mluví v přímém směru, nerozumím v rozlehlých prostorách (třeba kázání). V TV hovoří dvě osoby a při stejné hlasitosti rozumím pouze jedné. Potvrdila mi tuto vadu přednáška jednoho lékaře. Obyčejné (starší) sluchadlo nepomáhá (zesiluje spíš jiné zvuky a ne hlas). Mám si prý pořídit lepší (za 10 000,–Kč), ale nevím, zda by to pomohlo. Děkuji za event. radu.
Doplňuji:
To ivzez: Asi podobný problém, až nato, že nejen v halách, chodbách, … prostě v každém větším prostoru – včetně kostelů – se zvuk tříští.