Zeptal/a se – 24.únor 18:05
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
jsem začátečník ve vaření a prosím o radu proč jeden žlutý půlený hrách nevykypí ani při velkém plameni a jiný je na sporo a má tendenci vykypět tím přetlakovým otvorem, tak jak snížit riziko vykypění a přitom vařit dostatečně v tlaku (na vysoký plamen)? děkuji
Zeptal/a se – 24.únor 18:19
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
jsem začátečník ve vaření a prosím o radu proč jeden žlutý
půlený hrách nevykypí ani při velkém plameni a jiný je na sporo a má
tendenci vykypět tím přetlakovým otvorem, tak jak snížit riziko vykypění
a přitom vařit dostatečně v tlaku (na vysoký plamen)? děkuji
Doplňuji:
díky, jde mi spíš o tu příčinu proč ten jeden nevykypěl a tento ano,
jak tomu předejít