Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.leden 16:56

Zanechává Slunce v prostoru tepelný otisk ? Mohlo by se jednat o příčinu oteplování ?

Věda – Astronomie

Vzhledem k tomu, že se naše sluneční soustava pohybuje rychlostí cca 251 km/s, zanechávají za sebou tělesa tepelný otisk ? Mám namysli především Slunce. Např. tak jako mají komety ocas, zda má i naše Slunce tepelný ocas díky rychlosti pohybu prostorem. A pokud ano mohlo by být příčinou oteplování na planetě Zemi, to, že se orbita, po které se Země pohybuje kolem Slunce, při svém pravidelném pomalém precesním pohybu dostala do období, kdy častěji navštěvujeme oblast tepelného ocasu Slunce ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 26.leden 17:38

Zanechává Slunce v prostoru tepelný otisk ? Mohlo by se jednat o příčinu oteplování ?

Věda – Astronomie

Vzhledem k tomu, že se naše sluneční soustava pohybuje rychlostí cca 251 km/s, zanechávají za sebou tělesa tepelný otisk ? Mám namysli především Slunce. Např. tak jako mají komety ocas, zda má i naše Slunce tepelný ocas díky rychlosti pohybu prostorem. A pokud ano mohlo by být příčinou oteplování na planetě Zemi, to, že se orbita, po které se Země pohybuje kolem Slunce, při svém pravidelném pomalém precesním pohybu dostala do období, kdy častěji navštěvujeme oblast tepelného ocasu Slunce ?
Doplňuji:
Dodatek:
Oteplováním mám namysli růst průměrné teploty na zemi. Např.
http://upload­.wikimedia.or­g/

Na kometu jsem se neptal. Doufal jsem, že to bude od přečtení zřejmé. Ocas komety jsem zmiňoval pouze jako příměr pro představu toho, kdy pohybující těleso za sebou zanechává otisk. U Slunce jsem měl namysli otisk tepelný. Píšeš, že nemá důvod, aby otisk mělo. Mám si to vyložit tak, že rychlost pohybu naší sluneční soustavy v mléčné dráze, není dostatečná pro to, aby ovlivňovala směr unikajících částic ze Slunce, které by mohli podle mé představy nést tepelnou hodnotu ?