Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.leden 20:39

Jak opravit svíčku na vánočním stromku?

Věda – Fyzika

Pomocí zkoušečky jsem našel vadnou svíčku. Mám sériově zapojených 16 svíček a zkoušečkou jsem zjistil, která to je. Svíčky – jejich držáky jsou plastové, ze spodu ústí do každého držáku 2 dráty, v držáku je objímka na žárovku. Vše je z jednoho kusu, z plastu, nevím, jakým způsobem se svíčky dělaly, jak bych mohl najít závadu – případně napájel vadný drát. Mohu vadnou svíčku odřezat a konce spojit a zaizolovat, ale tím se změní poměry v obvodě. Proud zůstane stejný, ale zvýší se napětí na jednotlivých žárovičkách. Nemůže dojít k přepálení? Můžete poradit? Díky.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.leden 22:10

Jak opravit svíčku na vánočním stromku?

Věda – Fyzika

Pomocí zkoušečky jsem našel vadnou svíčku. Mám sériově zapojených 16 svíček a zkoušečkou jsem zjistil, která to je. Svíčky – jejich držáky jsou plastové, ze spodu ústí do každého držáku 2 dráty, v držáku je objímka na žárovku. Vše je z jednoho kusu, z plastu, nevím, jakým způsobem se svíčky dělaly, jak bych mohl najít závadu – případně napájel vadný drát. Mohu vadnou svíčku odřezat a konce spojit a zaizolovat, ale tím se změní poměry v obvodě. Proud zůstane stejný, ale zvýší se napětí na jednotlivých žárovičkách. Nemůže dojít k přepálení? Můžete poradit? Díky.
Doplňuji:
Chyba není v žárovce, ale v přerušení obvodu mezi spotřebiči – svíčkami. Protože vodič je izolovaný, nevím, kde bych přesně našel vadné místo. Do svíčky, spotřebiče se dostat nemohu – plastový výlisek do kterého je vložen závit pro žárovku. Ze spodu jsou přidělány dva dráty.