Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.prosinec 12:59

Kdo sestavil časové úseky?

Věda – Ostatní věda

Nevím, jestli jsem tu otázku položil správně, ale jiné zformulování mě nenapadlo. Každopádně se chci zeptat, nebo spíše jsem tím chtěl říct, kdo vymyslel, že bude mít např. 1 hodina – 60 minut. Proč není třeba 48 hodin po 30 minutách? Nebo naopak 12 hodin po 120 minutách? Kdo vymyslel, že bude mít týden 7 dní? Proč není třeba 26 týdnů po 14 dnech? Rok by také nemusel trvat 365 dní… kdyby se všechno nějak jinak přepočítalo… Je někdo, kdo to takto stanovil? Kdo měl takovou moc, aby se podle něho řídil veškerý čas?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.prosinec 15:04

Kdo sestavil časové úseky?

Věda – Ostatní věda

Nevím, jestli jsem tu otázku položil správně, ale jiné zformulování mě nenapadlo. Každopádně se chci zeptat, nebo spíše jsem tím chtěl říct, kdo vymyslel, že bude mít např. 1 hodina – 60 minut. Proč není třeba 48 hodin po 30 minutách? Nebo naopak 12 hodin po 120 minutách? Kdo vymyslel, že bude mít týden 7 dní? Proč není třeba 26 týdnů po 14 dnech? Rok by také nemusel trvat 365 dní… kdyby se všechno nějak jinak přepočítalo… Je někdo, kdo to takto stanovil? Kdo měl takovou moc, aby se podle něho řídil veškerý čas?
Doplňuji:
Já vám tedy děkuji za odpovědi, ale ani jeden z vás mě nepochopil. Já jsem se neptal na astronomicky podložená fakta, jako že, rok má 365 dní, protože oběh kolem slunce trvá 365 dní a 6 hodin a pár minut…
Ptal jsem se na věc, proč se vůbec počítá 365 dní??? Proč se vše neseřídilo jinak? Třeba na 1460 dnů z 24 měsíci po 48 dnech +,– ???
Mayové to přeci měli také jinak. Na to jsem se ptal.
To že mě poučujete že má den 24 hodin, protože tak dlouho trvá Zemi otočení kolem své vlastní osy, je celkem jasné. Kdo to tedy takto stanovil? Někdo to přeci být musel???