Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.květen 16:22

Na podzim roku 1918 byla u československých legií v Rusku..

Právo a zákony – Trestní právo

Na podzim roku 1918 byla u československých legií v Rusku vytvořena docela pevná justiční struktura, která dostatečně efektivně a dostatečně spravedlivě řešila právní otázky spojené s pobytem československých legií na území Ruska. V právní oblasti se dostalo privilegovaného postavení i jednotlivým legionářům. Na základě československého vojenského řádu požívali práva exteritoriality. To znamenalo, že jediným soudem, který je mohl trestat, byl československý vojenský soud.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 17.květen 16:24

Na podzim roku 1918 byla u československých legií v Rusku..

Právo a zákony – Trestní právo

Na podzim roku 1918 byla u československých legií v Rusku vytvořena docela pevná justiční struktura, která dostatečně efektivně a dostatečně spravedlivě řešila právní otázky spojené s pobytem československých legií na území Ruska. V právní oblasti se dostalo privilegovaného postavení i jednotlivým legionářům. Na základě československého vojenského řádu požívali práva exteritoriality. To znamenalo, že jediným soudem, který je mohl trestat, byl československý vojenský soud.
Doplňuji:
A)toto právo náleželo i legionářům s ruskou národností b)toto právo náleželo i legionářům s ruským občanstvím c)toto právo náleželo i legionářům, které měli za manželku občanku Ruska