Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.listopad 12:12

Jak vypočítat hmotnost nádoby, jestliže má tvar 6-úhelníku?

Vzdělání a práce – Střední školy

Dobrý den, počítám úkol do matiky a zasekl jsem se u tohohle příkladu. Podařilo se mi spočítat V= 34,4m3 a z tabulek jsem zjistil, že (ró) = 7800 kg*m-3. Při upravě a dosazení do vzorce ( m=(ró) * V) mě vyšlo že hmotnost téhle nádoby je 268,32 tun. Přišlo mi to jako nesmysl, tak to dávám sem, jestli by mi někdo neporadil, kde jsem udělal chybu. Jinak nádoba má tvar 6-uhelníku se stranou 2m a výškou 2m. S tlouštkou stěny se nepočítá (bere se jako V její Spl). Ještě bych dodal, že je bez víka.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 2.listopad 13:21

Jak vypočítat hmotnost nádoby, jestliže má tvar 6-úhelníku?

Vzdělání a práce – Střední školy

Dobrý den, počítám úkol do matiky a zasekl jsem se u tohohle příkladu. Podařilo se mi spočítat V= 34,4m3 a z tabulek jsem zjistil, že (ró) = 7800 kg*m-3. Při upravě a dosazení do vzorce ( m=(ró) * V) mě vyšlo že hmotnost téhle nádoby je 268,32 tun. Přišlo mi to jako nesmysl, tak to dávám sem, jestli by mi někdo neporadil, kde jsem udělal chybu. Jinak nádoba má tvar 6-uhelníku se stranou 2m a výškou 2m. S tlouštkou stěny se nepočítá (bere se jako V její Spl). Ještě bych dodal, že je bez víka.
Doplňuji:
a)Aby se nemusel počítat objem toho co je z oceli, tak se vezme jen její povrch (samozřejmě musí být tloušťka minimální, aby nedošlo k velkému rozdílu) objem toho z oceli by se jinak počítal jako objem celkový mínus objem vnitřní. Doufám, že to chápeš těžko se to vysvětluje.
b)Omlouvám se moje chyba je to hranol s podstavou 6-tiuhelníka