Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.říjen 21:23

Proč se bazíruje na slavnostech, plesech, apod. na společenském obleku?

Aktuality a zábava – Aktuality

Viz ocenění Sedláčka, kdy došel jen v mikině. Neřešilo se, že dostal ocenění za natočení filmu, další člověk za operaci prstu na noze a další za předvolební spot, řešilo se pouze oblečení, které bylo nevhodné. Proč bylo nevhodné a proč je jako společenské oblečení nazýváno právě to nepohodlné, které si musíte za velký obnos nechat ušít na míru, abyste se v něm mohli alespoň trochu hýbat?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 29.říjen 22:20

Proč se bazíruje na slavnostech, plesech, apod. na společenském obleku?

Aktuality a zábava – Aktuality

Viz ocenění Sedláčka, kdy došel jen v mikině. Neřešilo se, že dostal ocenění za natočení filmu, další člověk za operaci prstu na noze a další za předvolební spot, řešilo se pouze oblečení, které bylo nevhodné. Proč bylo nevhodné a proč je jako společenské oblečení nazýváno právě to nepohodlné, které si musíte za velký obnos nechat ušít na míru, abyste se v něm mohli alespoň trochu hýbat?
Doplňuji:
Jste velmi blízko odpovědi, přesto ještě nikdo přesně neodpověděl. Jistě, slavnostní oblek by se měl vzít na slavnosti, proto je slavnostní, ovšem proč se na tom bazíruje; lpí, považuje za nutnost, prostě přes to nejede vlak?
Jestliže půjdu v otrhaných monterkách na rande, dívka si maximálně může myslet, že jsem hulvát a je mi ukradená, ovšem tím se značí můj postoj. Kdybych to měl přirovnat k společenskému obleku-dívka by řešila otrhané monterky, nikoliv můj postoj k ní.

Kelt-pan Špaček také velmi zdůrazňuje, že mezi nejzávažnější prohřešky proti etiketě je upozorňování na prohřešek proti etiketě. Vzhledem k tomu, jak se vyjadřoval na účet Sedláčka ( http://video.ak­tualne.cz/dvtv/se­dlacek-v-mikine-vetsi-skandal-nepamatuji-rika-spacek/r~89f66c­8e5f9411e4845a002590604f­2e/ )
Probírat deset minut něčí prohřešek proti etiketě, není to snad ještě větší prohřešek proti etiketě? Něco jako když dáma olízne nůž a někdo jí začne nadávat do ku*ev a vymaštěných pi*í, neboť se toto nesluší v dobré společnosti?