Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.říjen 12:40

Jak zkrátit čepy na dveřních závěsech (pantech)?

Bydlení a zahrada – Opravy a údržba

Máme dveře do koupelny zavěšené na třech závěsech. Nedají se úplně otevřít, takže manipulace při nasazování ale hlavně při vysazování je obtížnější. Je to tím, že je třeba najednou nasadit všechny tři závěsy. Pomohlo by, kdybych jeden, nebo i dva čepy závěsů trochu zkrátil, aby nasazování probíhalo postupně? Když ano, tak které – spodní, střední, nebo vrchní? Předem dík.P.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.říjen 17:16

Jak zkrátit čepy na dveřních závěsech (pantech)?

Bydlení a zahrada – Opravy a údržba

Máme dveře do koupelny zavěšené na třech závěsech. Nedají se úplně otevřít, takže manipulace při nasazování ale hlavně při vysazování je obtížnější. Je to tím, že je třeba najednou nasadit všechny tři závěsy. Pomohlo by, kdybych jeden, nebo i dva čepy závěsů trochu zkrátil, aby nasazování probíhalo postupně? Když ano, tak které – spodní, střední, nebo vrchní? Předem dík.P.
Doplňuji:
Díky moc za rady, zkrátil jsem prostřední a horní čep závěsu cca o 5 mm,zaoblil hrany a dveře šly nasadit, jak se říká, jako víno. Jen se divím, proč na toto nepřišli výrobci už dávno a nedělají čepy u prostředního a vrchního závěsu kratší už při výrobě, usnadnili by lidem práci při nasazování dveří. A nejen práci, ale i nervy. Ono trefit se najednou do třech direk nedokáže ani erotoman.P.