Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.květen 10:28

Použití mého jména

Právo a zákony – Manželství, rozvod

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak mám postupovat. S bývalým manželem jsme měli jeden společný účet, který mu po rozvodu zůstal – ale já tam nadále i přes urgence figuruji jako spolumajitelka a ručitel účtu. V bance mi řekli, že výmaz můžou udělat jen oba majitelé, tedy já a exmanžel. Jenže on mi dělá zle a nechce dát souhlas k vymazání mého jména. Jak mám postupovat prosím ?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.květen 10:41

Použití mého jména

Právo a zákony – Manželství, rozvod

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak mám postupovat. S bývalým manželem jsme měli jeden společný účet, který mu po rozvodu zůstal – ale já tam nadále i přes urgence figuruji jako spolumajitelka a ručitel účtu. V bance mi řekli, že výmaz můžou udělat jen oba majitelé, tedy já a exmanžel. Jenže on mi dělá zle a nechce dát souhlas k vymazání mého jména. Jak mám postupovat prosím ?
Doplňuji:
S výše uvedenými dokumenty o kterých jste psala, jsem zašla na banku, kde mi řekli, že k vymazání je potřeba souhlas obou majitelů účtu. Na účtě ke dnešnímu dni není žádný dluh, účet je v několika tisícovém plusu, ale já bych nerada se do budoucna dostala do nepříjemností a také, pokud by si exmanžel chtěl brát půjčku, nerada bych někde figorvala jako ručitel. Bohužel exmanžel se mnou prostě na tohle téma nekomunikuje…