Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.červen 16:44

Jak je to ted s nárokem na podporu v nezaměstnanosti?

Právo a zákony – Pracovní právo

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jak je to ted s nárokem na podporu v nezaměstnanos­ti.Dřív to bylo pokud prostě ukončíte poměr a pracovali jste dohramady 1 rok během tří let zpětně.Ted je to jiné,myslím,že 1 rok dohromady během 2 let zpětně.Je ale taky změna další-je nárok na podporu pokud je ukončení „dohodou“ nebo vás musí vyhodit…nebo jak to je? Díky za případné info.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 27.červen 17:17

Jak je to ted s nárokem na podporu v nezaměstnanosti?

Právo a zákony – Pracovní právo

Ahoj,chtěl bych se zeptat,jak je to ted s nárokem na podporu v nezaměstnanos­ti.Dřív to bylo pokud prostě ukončíte poměr a pracovali jste dohramady 1 rok během tří let zpětně.Ted je to jiné,myslím,že 1 rok dohromady během 2 let zpětně.Je ale taky změna další-je nárok na podporu pokud je ukončení „dohodou“ nebo vás musí vyhodit…nebo jak to je? Díky za případné info.
Doplňuji:
díky. Čili jestli to dobře chápu,tak kdybych odešel ze zaměstnání a bylo by ukončení -dohodou- nebo dohodou z vlastní vůle- tak bych pobíral po dobu 5 měsíců 45% platu?Chápu to dobře?Jen mi není jasný co by jaký by musely nastat podmínky abych pobíral oněch 65 % 2 měs./a další 2 měs.45%