Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.květen 8:17

Jako správce nemám práva vytvořit složku, co s tím?

Počítače a internet – Software

Nejdřív jsem chtěl něco nainstalovat. Už jsem si zvykl, že je problém s tím, že prostě do kořenového adresáře C:/ nejde nainstalovat nic, stejně tak do Program Files a Program Files x86. Tak prostě instaluji na D:/. Ale teď už je to extrém. Zjistil jsem, že ani na C:/ manuálně nemůžu vytvořit složku (win 7). – k provedení této akce nemáte oprávnění. Jsem přihlášen jako admin, mám vypnutý UAC. Mám nastavena veškerá práva pro tento účet. V tabulce, která mě píše, že nemůžu vytvořit složku, není ani tlačítko přihlásit jako správce, i když to tam většinou bylo a pak to šlo. Ale stejně, víc oprávnější účet už vytvořit nemohu :) Tak WTF? :)

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 10.květen 8:35

Jako správce nemám práva vytvořit složku, co s tím?

Počítače a internet – Software

Nejdřív jsem chtěl něco nainstalovat. Už jsem si zvykl, že je problém s tím, že prostě do kořenového adresáře C:/ nejde nainstalovat nic, stejně tak do Program Files a Program Files x86. Tak prostě instaluji na D:/. Ale teď už je to extrém. Zjistil jsem, že ani na C:/ manuálně nemůžu vytvořit složku (win 7). – k provedení této akce nemáte oprávnění. Jsem přihlášen jako admin, mám vypnutý UAC. Mám nastavena veškerá práva pro tento účet. V tabulce, která mě píše, že nemůžu vytvořit složku, není ani tlačítko přihlásit jako správce, i když to tam většinou bylo a pak to šlo. Ale stejně, víc oprávnější účet už vytvořit nemohu :) Tak WTF? :)
Doplňuji:
Našel jsem: C:/ – pravým – zabezpečení – oprávnění. Jako admin účet má nastavena všechna práva. Když se pokusím změnit práva ostatních účtu na úplné řízení, píše to, že to nejde, protože C:/hiberfil.sys využívá jiný proces. Takový soubor na disku nemám (není ani skryt, protože mám zobrazeny všechny skryté složky a soubory). Pak se to pokouší nastavit pro další složky a zase to nejde. Ale kupodivu teď vidím, že opravdu se ostatním typů účtů (Authenticated users, SYSTEM, Administrators, Users) to podařilo nastavit a všichni mají úplné řízení. A pořád nic.

Tak jsem si otevřel Total commander, přestě jen to je inteligentnější program oproti průzkumníku, že. A hele! Při vytváření složky je tu „As administrator“ :D WTF? A opět opakuji – UAC jsem vypnul a win na mě vyrukovalo s tim, že Total Commander administrator tool si chce vytvořit složku. Tak dám ano. A co myslíte? „Error: Directory genius not created!“ Tak zase, dám si v commandru práva pro C:/ respektive Change attributes. Vypnul jsem read only. A nic – teda jedna změna, už se mi to neptá, jestli chci opravdu složku vytvořit, už mi rovnou vpálí ten error. To vypadá na reinstal winů, fakt nevim.