Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 1.duben 21:04

Z gymnázia na ČVUT?

Vzdělání a práce – Střední školy

Ahoj,
jsem teď v druhém ročníku na gymnáziu a do třetího ročníku si máme vybrat semináře.
Vůbec nevím, co bych chtěla dál dělat, ale poslední dobou se mi líbí technické obory, a to hlavně stavební inženýrství (Ekonomika a management ve stavebnictví). Jenže jak jsem psala, jsem na gymnáziu a nemám absolutně žádnou představu, jak se to tam dá z gymplu zvládnout. Matiku mám hodně ráda, fyziku taky zvládám, ale bojím se odborných předmětů, které na gymplu nemáme, ale stavaři z průmyslovek ano. Hlavně technické kreslení a deskriptivní geometrie. Slyšela jsem, jak gympláci vylítávaj hned v prvním ročníku, protože nemají žádnou praxi a neumí kreslit. Stejně tak jsem slyšela, že stavaři nezvládají matiku. Takže ted fakt nevím. Vím, že je to o přístupu a studovat techniku se vyplatí, ale nechci se 3 roky dřít a pak vyletět a nemít nic.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 1.duben 21:57

Z gymnázia na ČVUT?

Vzdělání a práce – Střední školy

Ahoj,
jsem teď v druhém ročníku na gymnáziu a do třetího ročníku si máme vybrat semináře.
Vůbec nevím, co bych chtěla dál dělat, ale poslední dobou se mi líbí technické obory, a to hlavně stavební inženýrství (Ekonomika a management ve stavebnictví). Jenže jak jsem psala, jsem na gymnáziu a nemám absolutně žádnou představu, jak se to tam dá z gymplu zvládnout. Matiku mám hodně ráda, fyziku taky zvládám, ale bojím se odborných předmětů, které na gymplu nemáme, ale stavaři z průmyslovek ano. Hlavně technické kreslení a deskriptivní geometrie. Slyšela jsem, jak gympláci vylítávaj hned v prvním ročníku, protože nemají žádnou praxi a neumí kreslit. Stejně tak jsem slyšela, že stavaři nezvládají matiku. Takže ted fakt nevím. Vím, že je to o přístupu a studovat techniku se vyplatí, ale nechci se 3 roky dřít a pak vyletět a nemít nic.
Doplňuji:
Zaměření na Ekonomiku a management je až po pár semestrech (nevím ted přesně kolik). Ty první semestry jsou pro všechny obory Stavebního inženýrství předmětově stejné a do oborů se pak rozděluje podle prospěchu a zájmu studenta. Na stránkách FSv ČVUT se přesně píše že: Studium (SI) je čtyřleté, obsah prvních dvou ročníků je společný pro všechny studijní obory. Do těchto dvou ročníků jsou zařazeny převážně teoretické a odborné předměty, společné pro všechny studijní obory studijního programu Stavební inženýrství.