Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.březen 20:47

Jak se zjistí jestli bankomat kartu sežral nebo ne ?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Když třeba po 5 min. zjistím že kartu nemám a nejsem si jist jestli jsem ji odebral.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.březen 23:01

Jak se zjistí jestli bankomat kartu sežral nebo ne ?

Finance a podnikání – Ostatní finance a podnikání

Když třeba po 5 min. zjistím že kartu nemám a nejsem si jist jestli jsem ji odebral.
Doplňuji:
Tak ono je to v životě složitější.
Jenom doplním.
Protože jsem dnes asi hodinu po vybrání hotovosti v bankomatu ČSOB zjistil že kartu jaksi v dokladovce nemám a jaksi jsem si nemohl vybavit jestli jsem kartu odebíral nebo ne ( zajímavé, že odběr peněz jsem si vybavil) tak jsem jaksi usoudil,že jsem ji zřejmě neodebral. A teď babo raď . V ten okamžik jsem byl na druhé straně města než bankomat, žádné číslo do banky samozřejmě zaznamenané nemám.
Naštěstí v podstatě nedaleko byla hlavní pobočka Plzeňské ČSOB, tak jsem se do ní vydal. Jenom upozorňuji, že pin na kartě napsaný nemám a při každém výběru mně okamžitě chodí SMS o vybírání z účtu. Žádné SMS nechodily, takže se žádné rozrušení nekonalo. Nicméně pomyšlení na nějaké tahanice s vydáním nové karty mně také nenadchlo.
A teď to hlavní.
V bance nikam nechtěli volat ale dali mně telefonní číslo kam mám zavolat . O zablokování karty si totiž musí žádat majitel sám.
Po zavolání a sdělení co se mně přihodilo jsem operátorce sdělil čas mého výběru 13.51( věděl jsem z došlé SMS) a umístění bankomatu. Operátorka to někam naťukala a okamžitě mně sdělila že bankomat žádnou kartu ve svých útrobách nemá a že mně byla karta ve 13.51 vrácena.
Domluvili jsme se, že kartu ještě blokovat nebude,abych se jaksi mohl ještě pořádně prohlédnout. Sedl jsem si do auta a všechny doklady a karty jsem z dokladovky vyndal. A bylo to . Kartu jsem nahmatal za rozpáranou podšívkou kožené dokladovky. Prostě nebyla vidět a díky dalším dokladům nešla ani nahmatat. Pracovnici banky jsem zatelefonoval že již kartu blokovat nebudu a poděkoval jsem.

Při té příležitosti jsem se dozvěděl že bankomaty ČSOB čekají 30 sec a pokud ji v tomto časovém úseku nikdo neodebere kartu sežerou.
Takže samozřejmě sebrat se dá, ale jenom v tomto krátkém časovém úseku.
Nicméně na vydání nové karty bych čekal 10 dní, takže by mně čekaly výběry v hotovosti na přepážce.

Myslím že to je poučný případ pro všechny neznalé.