Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.duben 11:04

Letadlo v době zákazu letů?

Auta a doprava – Letadla

Od pátku 16.4.2010 byl zastaven letový provoz nad střední Evropou. V sobotu 17.4. ráno byl nad Prahou-Ruzyní vidět objekt, který na první pohled vypadal jako jasná hvězda. Pohyboval od západu na východ a ve 4.35 přeletěl zenitem. Úhlová rychlost byla tak velká, že nemohlo jít o hvězdu ale planetu, ale odpovídala vysoko letícímu letadlu. Letadlo ale oficiálně nelétala. Co to mohlo být?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.duben 11:35

Letadlo v době zákazu letů?

Auta a doprava – Letadla

Od pátku 16.4.2010 byl zastaven letový provoz nad střední Evropou. V sobotu 17.4. ráno byl nad Prahou-Ruzyní vidět objekt, který na první pohled vypadal jako jasná hvězda. Pohyboval od západu na východ a ve 4.35 přeletěl zenitem. Úhlová rychlost byla tak velká, že nemohlo jít o hvězdu ale planetu, ale odpovídala vysoko letícímu letadlu. Letadlo ale oficiálně nelétala. Co to mohlo být?
Doplňuji:
Kdyby někdo měl konkrétnější odpověď jako: „Mohl to být balon vypuštěný v 0 hodin GMT z …, který ráno mohl být nad Ruzyní“ nebo „Letečtí fandové vědí, že v noci odstartoval z X stroj Y, který časně ráno přelétl nad naším územím“.