Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.leden 10:47

Brácha byl před pár týdny s maminkou v bance…

Rodina a vztahy – Ostatní rodina a vztahy

…původně jsem byla s maminkou domluvená, že ji tam pomůžu vyřídit po změně dodavatele plynu a elektřiny nové inkaso. Nakonec se toho ujal brácha, což jsem uvítala, protože všechno obíhání bylo zatím na mě (ale nenesla jsem to nijak útrpně). Teď jsem se jen tak mimochodem dozvěděla, že to brácha vyřešil tak, že mamince zavedl servis24. Maminka počítač nemá a ani to neplánuje, předpokládám že tuší jen zhruba co to obnáší. není nesoběstačná – kolem spořitelny chodí prakticky každý den nakupovat a nosí si tam příkazy k úhradě (což nastane párkrát do roka, pravidelné platby jdou inkasem), běžně používá bankovní kartu, prostě žádný problém s obslouhou konta nemá. Jsem z toho docela na rozpacích a váhám jestli to nepřeháním. Nejde ani o to, že bych se bála, že brácha bude zneužívat konto, to doufám ne (nakonec maminka si pokud vím pořád umí zkontrolovat výpis – o účty se starala i když tu byl tatínek, který loni zemřel), ale zdá se mi to přece jen jako docela zásah do soukromí. O něčem takovém bych uvažovala až v situaci, kdy by nebyla schopná chodit a hlavně bych to společně s ní a bráchou předem probrala. Budu vděčná za váš názor.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 16.leden 12:13

Brácha byl před pár týdny s maminkou v bance…

Rodina a vztahy – Ostatní rodina a vztahy

…původně jsem byla s maminkou domluvená, že ji tam pomůžu vyřídit po změně dodavatele plynu a elektřiny nové inkaso. Nakonec se toho ujal brácha, což jsem uvítala, protože všechno obíhání bylo zatím na mě (ale nenesla jsem to nijak útrpně). Teď jsem se jen tak mimochodem dozvěděla, že to brácha vyřešil tak, že mamince zavedl servis24. Maminka počítač nemá a ani to neplánuje, předpokládám že tuší jen zhruba co to obnáší. není nesoběstačná – kolem spořitelny chodí prakticky každý den nakupovat a nosí si tam příkazy k úhradě (což nastane párkrát do roka, pravidelné platby jdou inkasem), běžně používá bankovní kartu, prostě žádný problém s obslouhou konta nemá. Jsem z toho docela na rozpacích a váhám jestli to nepřeháním. Nejde ani o to, že bych se bála, že brácha bude zneužívat konto, to doufám ne (nakonec maminka si pokud vím pořád umí zkontrolovat výpis – o účty se starala i když tu byl tatínek, který loni zemřel), ale zdá se mi to přece jen jako docela zásah do soukromí. O něčem takovém bych uvažovala až v situaci, kdy by nebyla schopná chodit a hlavně bych to společně s ní a bráchou předem probrala. Budu vděčná za váš názor.
Doplňuji:
Děkuji za odpovědi. Doplňuji, že maminka (77) sice má doma počítač, ale bez připojení (kdysi jsem k rodičům přesunula starší stroj z firmy a tatínka, který projevil zájem, jsem naučila psát a pohybovat se na internetu, což ho nebavilo a připojení zrušil, maminka zájem nemá což respektuji). Internetové bankovnictví tedy obsluhuje pouze brácha.
První informace o službě maminka dostala v situaci, kdy s bráchou v bance vyřizovali trvalý příkaz a brácha se zeptal, zda by to šlo i přes internet (jakpak by nešlo) a zařídil to. Maminka v takové situaci mohla těžko odmítnout.