Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.prosinec 17:26

Co s oknem, na kterém je starý matující nátěr?

Bydlení a zahrada – Opravy a údržba

Na koleji na strahově mám dvě vyklápěcí okna (taková ta, co mají uprostřed panty a otevírají se jen protočením v rámu). Na skle je napatlaný nějaký sajrajt, který měl jakoby zabránit tomu, aby bylo dovnitř vidět, ale já mám závěs a to z nich dostat pryč. Na každém okně je něco jiného, jedno jde trošku dolů benzínem, druhé vůbec, voda i líh taky selhaly a kovovou špachtlí, to sice dolů jakž takž jde, ale mizerně a trochu to tma stejně zůstává. Nejradši bych si ta okna přesklila, ale nejdou vysadit z rámu, takže ke sklenáři je neodvezu a řemeslníka si sem vzít nemůžu. Napadlo mě, že bych někdo v noci o víkendu okno rozbila a šla to pak nahlásit, ale s přístupem údržbářů bych asi zmrzla. Můžu si to nějak přesklít sama? nebo je nějaký způsob jak ten sajrajt (tipuju, že už to bude možná i deset let starý) dostat dolů?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 12.prosinec 17:53

Co s oknem, na kterém je starý matující nátěr?

Bydlení a zahrada – Opravy a údržba

Na koleji na strahově mám dvě vyklápěcí okna (taková ta, co mají uprostřed panty a otevírají se jen protočením v rámu). Na skle je napatlaný nějaký sajrajt, který měl jakoby zabránit tomu, aby bylo dovnitř vidět, ale já mám závěs a to z nich dostat pryč. Na každém okně je něco jiného, jedno jde trošku dolů benzínem, druhé vůbec, voda i líh taky selhaly a kovovou špachtlí, to sice dolů jakž takž jde, ale mizerně a trochu to tma stejně zůstává. Nejradši bych si ta okna přesklila, ale nejdou vysadit z rámu, takže ke sklenáři je neodvezu a řemeslníka si sem vzít nemůžu. Napadlo mě, že bych někdo v noci o víkendu okno rozbila a šla to pak nahlásit, ale s přístupem údržbářů bych asi zmrzla. Můžu si to nějak přesklít sama? nebo je nějaký způsob jak ten sajrajt (tipuju, že už to bude možná i deset let starý) dostat dolů?
Doplňuji:
Skočila jsem si ke klukům do dílny pro ředidlo a výsledek stejný jako u benzínu. Jedno okno vůbec nic, na druhým to trošičku pouští…