Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 1.září 10:38

Jak vaříte uzenou polévku z uzených žeber? Jde mi o ta žebra. Je jedno, jestli jsou zmražená nebo né?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Mám je na ledě a uvažuju, jestli se musí nejdříve rozmrazit nebo je můžu do vody šoupnout hned. Někde jsem totiž četla, že třeba kuřecí maso se má před zpracováním pomalu rozmražovat v lednici. Kvůli chuti. Tak mě zajímá, jak je to s uzenýma žebrama. Děkuji za rady!

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 1.září 13:10

Jak vaříte uzenou polévku z uzených žeber? Jde mi o ta žebra. Je jedno, jestli jsou zmražená nebo né?

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

Mám je na ledě a uvažuju, jestli se musí nejdříve rozmrazit nebo je můžu do vody šoupnout hned. Někde jsem totiž četla, že třeba kuřecí maso se má před zpracováním pomalu rozmražovat v lednici. Kvůli chuti. Tak mě zajímá, jak je to s uzenýma žebrama. Děkuji za rady!
Doplňuji:
jde mi přesně o to, na co jsem se ptala, jak je to s mraženými žebry, jestli rozmražovat nebo né.. takže jsem pochopila, že je lepší rozmrazit.. a o to mi šlo 🙂 ..jsem kuchařský antitalent, který vyrostl na rybích prstech :-/ ..takže teprve přicházím na to, co se má a co se nemá.. u nás doma jsme měli na mražáku vše.. takže to mi asi zůstal zvyk z domu.. navíc nevím, jak dlouho vydrží taková žebra v lednici, když je nechci dělat hned.. a jelikož nesnáším jakýkoliv náznak zkaženého smradlavého masa či salámu, tak dám pro jistotu vše na led, pokud se nechystám jíst to v následujících dnech.. neumím si moc rozvrhnout, co chci vařit, co kdy spotřebuju a tak dále.. takže, když jsou v akci žebra, koupím žebra, dám to na led a až se chystám je vařit, tak vytáhnu.. a proto chodím taky tady na odpovedi.cz, abych se dozvedela to, co jeste nevim a osvojila si cenné rady, které tady nasbírám 🙂