Zeptal/a se – 22.červen 13:37
Zdraví – Ostatní zdraví
Jde mi třeba o lněné semínko, ostropestřec, lichořeřišnici a další…
Stačí jej jednou překousnout vejpůl, aby se porušilo a pak už si s tím trávící trakt poradí? Je jasné, že by je bylo lepší pořádně rozmělnit v puse, ale většinou mají hnusnou chuť, tak proto se ptám.
Samozřejmě si je můžu namlet, ale to bych musela dělat každý den několikrát, protože namletá semínka rychle oxidují. A taky si je nemůžu mlet v práci…
Zeptal/a se – 22.červen 13:53
Zdraví – Ostatní zdraví
Jde mi třeba o lněné semínko, ostropestřec, lichořeřišnici a další…
Stačí jej jednou překousnout vejpůl, aby se porušilo a pak už si s tím trávící trakt poradí? Je jasné, že by je bylo lepší pořádně rozmělnit v puse, ale většinou mají hnusnou chuť, tak proto se ptám.
Samozřejmě si je můžu namlet, ale to bych musela dělat každý den
několikrát, protože namletá semínka rychle oxidují. A taky si je nemůžu
mlet v práci…
Doplňuji:
Díky za nápad s tinkturou – těch už pár taky používám. Ale některé
věci, jako třeba právě tu lichořeřišnici, je vhodné užívat v surové
formě. Jelikož tinktura se okamžitě „vsákne“ do organismu, zatímco
semena projdou celým traktem a můžou tak v celém traktu léčit.