Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.květen 14:55

Co je to za rostlinu?

Příroda a životní prostředí – Rostliny

Našla jsem rostlinu, které se opdobá rožec obecný – má stejný tvar listů a také 5 květních lístků stejného tvaru. Liší se v tom, že rostlina, kterouo jsem našla je méně chlupatá, vysoká ( nejvyšší kterou jsem našla) asi 30 – 40 cm, planě rostoucí a listy na stonku jsou postaveny vstřícně, našla jsem ji v Přerově u zahrad, na cestě ( polní) není, teda alespoň myslím pěstovaná. Dále se liší v tom, že má hodně kvítků ( poupat),ale jen na vrcholu rostliny, většinou je jen 1 květ roskvetlý a je na krátké „stopce“. Také jsou na jiné, ale asi stejně dlouhé stopce často dvě poupata. Zbylá poupata buď žádnou „stopku“ nemají a nebo ji mají velmi krátkou. Nevíte jaká rostlina by to mohla být ???

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 11.květen 15:45

Co je to za rostlinu?

Příroda a životní prostředí – Rostliny

Našla jsem rostlinu, které se opdobá rožec obecný – má stejný tvar listů a také 5 květních lístků stejného tvaru. Liší se v tom, že rostlina, kterouo jsem našla je méně chlupatá, vysoká ( nejvyšší kterou jsem našla) asi 30 – 40 cm, planě rostoucí a listy na stonku jsou postaveny vstřícně, našla jsem ji v Přerově u zahrad, na cestě ( polní) není, teda alespoň myslím pěstovaná. Dále se liší v tom, že má hodně kvítků ( poupat),ale jen na vrcholu rostliny, většinou je jen 1 květ roskvetlý a je na krátké „stopce“. Také jsou na jiné, ale asi stejně dlouhé stopce často dvě poupata. Zbylá poupata buď žádnou „stopku“ nemají a nebo ji mají velmi krátkou. Nevíte jaká rostlina by to mohla být ???
Doplňuji:
Paprastoji glažutėypadá to jako něci mezi rožcem rolním a ptačincem velkokvětým – ptačinec má stejný tvar květních lístků, ale má je o moc větší než ty kališní, zatímco ta rostlina má oboje lístky téměř stejně dlouhé a normální lístky mají podobný tvar rožce rolního a narozdíl od ptačince nejsou postaveny křižmostojně,ale vstřícně… Já vůbec netuším,co by to mohlo být ,asi nějaký nový druh 😁