Zeptal/a se – 18.duben 11:44
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Matně pamatuju na měkkounké vepřové řízky maminky i babičky, opravdu se rozpadaly na jazyku. S přítelem stále nemůžeme přijít na to kouzlo, ač snahy byly. Maso poctivě klepeme, krájíme proti vláknům, řízky smažíme velmi zvolna, pomalu. Netušíte ale někdo, jak dojít k takové měkkosti, aby se opravdu „rozpadaly“? Napadlo mě je v něčem naložit, maso obvykle po jednom dni, co je naložené krásně změkne, ale mám radši klasické „planější“ řízky.
Nemáte někdo, prosím, své fígle?
Díky za rady, Anuket
Zeptal/a se – 18.duben 12:01
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Matně pamatuju na měkkounké vepřové řízky maminky i babičky, opravdu se rozpadaly na jazyku. S přítelem stále nemůžeme přijít na to kouzlo, ač snahy byly. Maso poctivě klepeme, krájíme proti vláknům, řízky smažíme velmi zvolna, pomalu. Netušíte ale někdo, jak dojít k takové měkkosti, aby se opravdu „rozpadaly“? Napadlo mě je v něčem naložit, maso obvykle po jednom dni, co je naložené krásně změkne, ale mám radši klasické „planější“ řízky.
Nemáte někdo, prosím, své fígle?
Díky za rady, Anuket
Doplňuji:
beer: O troubě jsem slyšela, ale spíše v tom, že zprudka osmahnu na
pánvi (jen do jemného zezlátnutí strouhanky) a pak vložím na cca
půlhodinku do čistého pekáčku a za 15 minut řízky obrátím. Zkusím to
také, ale co si budeme povídat, je to čas navíc, když je rodina hladová.
🙂
Určitě zkusím váš recept, jen otázečka – kolik škrobu dáváte?