Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 31.březen 7:02

Z jakýho důvodu jsou kolem silnic vysázený stromy?

Auta a doprava – Ostatní auta a doprava

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 31.březen 18:22

Z jakýho důvodu jsou kolem silnic vysázený stromy?

Auta a doprava – Ostatní auta a doprava

Doplňuji:
annas: no dobře, z policejních statistik možná jsou hlavní příčinou chyby řidičů, ale pravou je, že kdyby ty stromy okolo silnic nebyly, tak v případě že by auto vyjelo z dráhy tak by se zastavilo na poli, místo toho aby to napálilo do stromu a řidič se spolujezdcem vyletěli předním oknem a nebo si způsobili otok mozku, pokud budou řádně připoutáni…

teď vyjádření k jednotlivejm bodům :)

  1. Co je důležitější, harmonický charakter krajiny nebo lidskej život? jsem pro variantu B
  2. Co sluneční brejle?
  3. Možná kdyby se za mlhy a deště člověk neorientoval podle stromů, musel by zpomalit a dával by víc pozor co se děje před ním, a nevznikalo by tolik nehod. Navíc za těhlech podmínek je podle mě ještě větší šance že do nějakýho stromu najede. Orientovat se může podle patníků.
  4. Dobře, pohlcují prach, kterej by šel ale do polí nebo na louku či do kopřiv, tak nikoho neobtěžuje. Pokud by jel na silnici cyklista nebo u krajnice pochodovali chodci, tak je žádnej strom před tím humusem neochrání, spíš naopak.
  5. Pochybuju že by nás před změnami klimatu zachránilo pár třešní okolo silnic.
  6. Stromy jsou právě většinou kolem polí a tam nikoho hluk neobtěžuje. Naopak ve městech a na vesnicích na strom nenarazíš, tam jsou okolo chodníky nebo cyklostezky.
  7. S tím hmyzem to je pravda, protože když jdeš v létě na vejlet a máš tu smůlu že značka vede po silnici, tak veškerej hmyz se slítne na tebe a máváš kolem sebe jak dítě s ADHD.

Nemluvě o kořenech který prorůstaj pod vozovku a musej se kvůli nim opravovat častěji silnice. Prostě v současnosti mi to přijde jako zabiják číslo jedna na silnicích a myslím že v případě že auto vykolejí z původního směru, se často stává že řidič stočí volant spíš do protisměru kde má alespoň nějakou šanci že se mu protijednoucí vozidlo vyhne, než do stromu..