Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.březen 8:59

chtěl bych poprosit o radu ohledně kvásku na lívance

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

promiňte mi to, nejsem staročeská babička, proto bych potřeboval radu a mám k tomu dva recepty:

  1. http://recepty­.vareni.cz/sta­roceske-livance/
  2. http://www.re­cepty.cz/recep­t/kynute-livance-moji-babicky-4941
  1. až na detaily jsou oba stejné, jeden však používá polohrubou, druhý hladkou mouku. Jak se to projeví ve výsledku?
  2. jak poznám, že mi kvásek vzešel a po přibližně jaké době mohu počítat, že vzejde, abych z něj mohl v receptu a) umíchat těsto?
  3. a k receptu b) – co znamená nechat těsto kynout dvakrát, co přesně se dělá mezi prvním a druhým kynutím?

Bohužel podobné množství otázek mám téměř u každého receptu, měl by někdo napsat staročeskou kuchařku pro nekuchaře.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 21.březen 14:41

chtěl bych poprosit o radu ohledně kvásku na lívance

Jídlo a vaření – Vaření a recepty

promiňte mi to, nejsem staročeská babička, proto bych potřeboval radu a mám k tomu dva recepty:

  1. http://recepty­.vareni.cz/sta­roceske-livance/
  2. http://www.re­cepty.cz/recep­t/kynute-livance-moji-babicky-4941
  1. až na detaily jsou oba stejné, jeden však používá polohrubou, druhý hladkou mouku. Jak se to projeví ve výsledku?
  2. jak poznám, že mi kvásek vzešel a po přibližně jaké době mohu počítat, že vzejde, abych z něj mohl v receptu a) umíchat těsto?
  3. a k receptu b) – co znamená nechat těsto kynout dvakrát, co přesně se dělá mezi prvním a druhým kynutím?

Bohužel podobné množství otázek mám téměř u každého receptu, měl by někdo napsat staročeskou kuchařku pro nekuchaře.
Doplňuji:
jéé to je super, vám se to povedlo a mezitím co vy jste smažily, já stál v obchodě, držel v ruce droždí a říkal prodavačce, ať mi ukáže, kde tam mají kvasnice, že když mají drořdí, že určitě ty kvasnice musí mít taky:)