anonym
Zeptal/a se – 18.březen 18:47
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Jal jsem se vyrobit domácí šunku. Zakoupil jsem nástroj(lis), maso, které jsem náležitě upravil, vložil do formy a při teplotě cca 80 st. ohříval po dobu 1,5 hodiny (možná více). Po vychlazení formy jsem vyklopil krásnou cihlu masa, barva i chuť fantastická, krájel jsem šunčičku na teňoučké plátky, ale zarazila mě suchost šunky. Kde jsem, podle vás udělal chybu ?
anonym
Zeptal/a se – 18.březen 20:24
Jídlo a vaření – Vaření a recepty
Jal jsem se vyrobit domácí šunku. Zakoupil jsem nástroj(lis), maso,
které jsem náležitě upravil, vložil do formy a při teplotě cca 80 st.
ohříval po dobu 1,5 hodiny (možná více). Po vychlazení formy jsem
vyklopil krásnou cihlu masa, barva i chuť fantastická, krájel jsem
šunčičku na teňoučké plátky, ale zarazila mě suchost šunky. Kde jsem,
podle vás udělal chybu ?
Doplňuji:
jirkajirka, asi máš pravdu.Já to stlačil nadoraz, sotva mi síly stačili.
Jinak šunkovar je tohoto typu : http://www.domacisunkovar.cz/products/sunkovar-al-stredni/