Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.únor 9:14

Svěření dítěte do výchovy soudem

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dcera má 3,5letého a teprve teď, když se rozešla s přítelem, tak on si na matrice nechal malého na sebe. Když vynechám to, že státem uznané dávky dcera dostala celých 1500kč na měsíc, tak po ní chtějí svěření dítěte do výchovy soudem, kde a jak se tohle zařizuje? Děkuji za radu.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 24.únor 9:14

Svěření dítěte do výchovy soudem

Právo a zákony – Ostatní právo a zákony

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dcera má 3,5letého a teprve teď, když se rozešla s přítelem, tak on si na matrice nechal malého na sebe. Když vynechám to, že státem uznané dávky dcera dostala celých 1500kč na měsíc, tak po ní chtějí svěření dítěte do výchovy soudem, kde a jak se tohle zařizuje? Děkuji za radu.
Doplňuji:
Koukám, psala jsem ve spěchu a nesrozumitelně:). Takže upřesním…
1)Při narození dítěte nebyl otec uveden, byl do rodného listu zapsán před týdnem
2)V textu mi vypadlo slovo, chtěla jsem napsat to, co uvádím v předchozím bodu.
3)Dceři skončila mateřská a následně 5měsíců na úřadu práce, když obešla „sociálky“, bylo jí sděleno, že nárok má pouze na přídavky na dítě a na jakýsi „sociální příplatek“, tyhle dvě částky dávají dohromady zmiňovaných 1500kč, mezi tím došlo ještě ke změně, vzhledem k tomu, že jim celou dobu přispívám nemalé částky na byt a stravu a stalo se to už neúnosným, proto se před 14dny nastěhovala dcera s vnukem ke mě.
4)doklad vyžaduje „sociálka“ výměnou za zmiňovaných 1500kč
5)dítě by mělo být svěřeno do péče dceři, nemyslím si, že by zájem otce byl trvalý, nakonec doba, po kterou o otcovství „přemýšlel“ byla na můj vkus docela dlouhá a navíc pracuje na směny, nedovedu si představit, že by se postaral o dítě
Moc děkuji za jakoukoliv radu, ještě mě napadlo, údajně existuje zákon, že mám povinnost dceru a vnuka živit, což dělám odjakživa, ale nějak už mi docházejí síly i peníze.