Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.prosinec 20:18

Kontaktní čočky ve 14-ti letech?

Krása a styl – Ostatní krása a styl

Už od mala nosím brýle, jenže mi je jedna nejmenovaná oční změřila blbě, o dioptrii míň. Když jsem byla malá, myslela jsem si, že je normální že vidím trošku rozmazaně, ale stejně jsem je nechtěla nosit, protože se mi celý život ve škole ostatní posmívali. Až tento rok jsem se začala zajímat o kontaktní čočky, myslím že by můj problém vyřešili. Problém je v tom, že je mi 14 let, a mamka si myslí že jsem na to moc malá, a nechce mi je dovolit. Není problém v penězích, klidně bych si je kupovala sama, jde spíš o její „svolení“. Myslíte, že je vhodné mít ve 14 letech čočky? Chci se hlavně zbavit posmívání, brýle mi dělají malé, zašedlé oči (přitom, když si je sundám, jsou velké a modré, což nechápu..), navíc jezdím na koni a brýle mi lítají ze strany na stranu při sebemenším pohybu či skoku.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.prosinec 20:21

Kontaktní čočky ve 14-ti letech?

Krása a styl – Ostatní krása a styl

Už od mala nosím brýle, jenže mi je jedna nejmenovaná oční změřila blbě, o dioptrii míň. Když jsem byla malá, myslela jsem si, že je normální že vidím trošku rozmazaně, ale stejně jsem je nechtěla nosit, protože se mi celý život ve škole ostatní posmívali. Až tento rok jsem se začala zajímat o kontaktní čočky, myslím že by můj problém vyřešili. Problém je v tom, že je mi 14 let, a mamka si myslí že jsem na to moc malá, a nechce mi je dovolit. Není problém v penězích, klidně bych si je kupovala sama, jde spíš o její „svolení“. Myslíte, že je vhodné mít ve 14 letech čočky? Chci se hlavně zbavit posmívání, brýle mi dělají malé, zašedlé oči (přitom, když si je sundám, jsou velké a modré, což nechápu..), navíc jezdím na koni a brýle mi lítají ze strany na stranu při sebemenším pohybu či skoku.
Doplňuji:
Jinak, na levém oku mám 3,5 a na pravém 4 dioptrie, na dálku. Ještě nás napadla možnost operace – máte někdo zkušenosti? Nevíte, od kolika let se může na operaci?