Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.září 22:22

Lakování plastu auta

Auta a doprava – Automobily

Ahoj a dobrý den,
má otázka se týká lakování plastů auta. Přítel si koupil použitá světla k autu, která již byla v lakovně jednou nalákována, ale ono auto mělo jinou barvu, než naše. Jak ten plast na světlech znovu přelakovat, pokud už v profi lakovně jednou byly a základ tam je vytvořený? Stačí tu původní vrstvu barvy na světlech pouze zdrsnit šmirglovým papírem (počítáme s drsností cca 1000)? Nebo je zapotřebí použít nějakého speciálního postupu jako základ na plasty, plnič, šmirek, vrchní barevný lak, bezbarvý lak?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 25.září 22:49

Lakování plastu auta

Auta a doprava – Automobily

Ahoj a dobrý den,
má otázka se týká lakování plastů auta. Přítel si koupil použitá světla k autu, která již byla v lakovně jednou nalákována, ale ono auto mělo jinou barvu, než naše. Jak ten plast na světlech znovu přelakovat, pokud už v profi lakovně jednou byly a základ tam je vytvořený? Stačí tu původní vrstvu barvy na světlech pouze zdrsnit šmirglovým papírem (počítáme s drsností cca 1000)? Nebo je zapotřebí použít nějakého speciálního postupu jako základ na plasty, plnič, šmirek, vrchní barevný lak, bezbarvý lak?
Doplňuji:
Pro upřesnění- jedná se o tyto světla od Milotecu (http://www.mi­lotec.net/bodo­va-svetla-predni-skoda-fabia.htm). Světla jsou samozřejmě homologována pro provoz na komunikacích. Takže má otázka ohledně lakování těchto světel stále platí 🙂