Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.září 10:24

Jak se bránit proti drobným krádežím?

Právo a zákony – Občanské právo

Je to asi neřešitelné, ale uvítám každý nápad. Žiji na samotě,kolem domu prochází místní komunikace, užívaná hlavně domorodci, ale nejvíce jako cyklistická stezka. Pozemky před domem (sad, zahrada atd.) nejsou oplocené. Běžně mi zmizí něco ze šňůry s pověšeným prádlem ( mikina ap.),stěrače z auta, nedávno mi zmizel batoh plný kolíčků na prádlo, půl úrody ořechů, tuhle se vracím domů a chlapík stál na štaflích a česal švestky! Při tom je zřejmé, že se jedná o soukromý pozemek! Aby bylo jasno, nevadí mi když si kolejdoucí utrhnou jablko na cestu, ale přijet autem, očesat celý strom nebo se žebříkem a otrhat celou švestku? Když někoho vidím z okna, vyjdu ven se psem, ale je mi trapně, navíc ne pokaždé jsem doma.

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 18.září 10:39

Jak se bránit proti drobným krádežím?

Právo a zákony – Občanské právo

Je to asi neřešitelné, ale uvítám každý nápad. Žiji na samotě,kolem domu prochází místní komunikace, užívaná hlavně domorodci, ale nejvíce jako cyklistická stezka. Pozemky před domem (sad, zahrada atd.) nejsou oplocené. Běžně mi zmizí něco ze šňůry s pověšeným prádlem ( mikina ap.),stěrače z auta, nedávno mi zmizel batoh plný kolíčků na prádlo, půl úrody ořechů, tuhle se vracím domů a chlapík stál na štaflích a česal švestky! Při tom je zřejmé, že se jedná o soukromý pozemek! Aby bylo jasno, nevadí mi když si kolejdoucí utrhnou jablko na cestu, ale přijet autem, očesat celý strom nebo se žebříkem a otrhat celou švestku? Když někoho vidím z okna, vyjdu ven se psem, ale je mi trapně, navíc ne pokaždé jsem doma.
Doplňuji:
Kamerový systém mě napadl, ale to bych v praxi volala policii, že mám cizího chlapana stromě? A psy, jak známo lze v praxi jen těžko skutečně zákonně využít na ochranu osoby nebo majetku.