Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 3.srpen 20:40

Uspat kočky, nebo ponechat osudu?

Zvířata – Kočky

I ve městech jsou „území nikoho“, kde žijí divoké kočky. Pak přijde změna, z místa se stane staveniště a kočky jsou rázem bez domova. Odchytová služba Městské policie je pochytá, odveze do útulku, nechá vykastrovat a teď nastane paradoxní situace – odveze kočky zpět do původní lokality, bez ohledu na to, že ta už vlastně neexistuje. Nebylo by humánnější je takovém případě bezbolestně uspat?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 4.srpen 19:24

Uspat kočky, nebo ponechat osudu?

Zvířata – Kočky

I ve městech jsou „území nikoho“, kde žijí divoké kočky. Pak přijde změna, z místa se stane staveniště a kočky jsou rázem bez domova. Odchytová služba Městské policie je pochytá, odveze do útulku, nechá vykastrovat a teď nastane paradoxní situace – odveze kočky zpět do původní lokality, bez ohledu na to, že ta už vlastně neexistuje. Nebylo by humánnější je takovém případě bezbolestně uspat?
Doplňuji:
Já se o jednu takovou kočičku pokoušela starat, ale je to těžké, domestikovat ji nelze a ve městě pro venkovní kočky moc dobré podmínky nejsou. Jediná přirozená potrava jsou totiž ptáčci v parku. Připadá mi nesmyslné, blbovzdorně je vysazovat zpět na původní místo, které ale už svou funkci plnit nemůže. Nakonec jsem odchytovku donutila, aby ji vysadili na vhodnější místo, kde bude mít šanci přežít.