Odpověděl/a – 17.listopad 18:52
Kuskus (Couscous) je marocké lidové jídlo. Kuskus je tvrdozrnná pšenice
zpracovaná do drobných kuliček, nejčastěji se vyrábí z bílé pšenice
zbavené obalových vrstev, takže přichází o řadu vitaminů, minerálů a
o vlákninu. Proto je lepší celozrnný kuskus, který si všechny tyto prvky
zachovává, navíc pokud ho koupíte v bio kvalitě, uděláte pro zdraví to
nejlepší. Bio celozrnný kuskus je vyrobený z ekologicky pěstované tvrdé
pšenice, která se nejdříve zpracovává na krupicí a dále je pak
formována do kuliček, které se napařují a vysušují. Jak už bylo
řečeno, celozrnný kuskus se vyrábí z celých zrn, proto obsahuje spoustu
cenných látek obsažených právě v obalových vrstvách zrna a také
vlákninu.
Kuskus je variantou rýže nebo těstovin, používá se jako příloha k masu
nebo k zeleninovým pokrmům, k omáčkám. Hodí se do ovocných
i zeleninových salátů, dá se připravit na sladko jako moučník, lze ho
konzumovat teplý i studený.
Odpověděl/a – 17.listopad 18:56
Kuskus (Couscous) je marocké lidové jídlo. Kuskus je tvrdozrnná pšenice
zpracovaná do drobných kuliček, nejčastěji se vyrábí z bílé pšenice
zbavené obalových vrstev, takže přichází o řadu vitaminů, minerálů a
o vlákninu. Proto je lepší celozrnný kuskus, který si všechny tyto prvky
zachovává, navíc pokud ho koupíte v bio kvalitě, uděláte pro zdraví to
nejlepší. Bio celozrnný kuskus je vyrobený z ekologicky pěstované tvrdé
pšenice, která se nejdříve zpracovává na krupicí a dále je pak
formována do kuliček, které se napařují a vysušují. Jak už bylo
řečeno, celozrnný kuskus se vyrábí z celých zrn, proto obsahuje spoustu
cenných látek obsažených právě v obalových vrstvách zrna a také
vlákninu.
Kuskus je variantou rýže nebo těstovin, používá se jako příloha k masu
nebo k zeleninovým pokrmům, k omáčkám. Hodí se do ovocných
i zeleninových salátů, dá se připravit na sladko jako moučník, lze ho
konzumovat teplý i studený.
Doplňuji:
google-
ale nevím, kde bych ho sehnala? Dá se běžně koupit???