Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.září 17:48

Dušené houby jsem dal,do sklenice stlačil a zalíl sádlem a sterlizoval: Další houby jsem vařil na kyselo, do octa.Slaný vývar,co zbyl. Do něj přidal přerostlé václavky. Přivezl jsem jich několik trsů i kusem dřeva. Než jsem je zpracoval v krabici mi pěkně přerostly s nožičkami ostatních hub svařil na pastu, to je také jeden ze spůsobů uchování. Na vrch skleniček od přesnídávky dal sádlo strilizoval.Mněl sem to několik let jen jedna semi převrhla a omastek rozleptal bílou gumu.Jednu jsem mněl načatou v lednici a do polévky či omáčky přidal vždy lžíci pasty.Po odebrání jsem přilil horké sádlo aby k tomu nemohl vzduch.Na konzervy z omastkem má být červená guma.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.září 0:12

Dušené houby jsem dal,do sklenice stlačil a zalíl sádlem a sterlizoval: Další houby jsem vařil na kyselo, do octa.Slaný vývar,co zbyl. Do něj přidal přerostlé václavky. Přivezl jsem jich několik trsů i kusem dřeva. Než jsem je zpracoval v krabici mi pěkně přerostly s nožičkami ostatních hub svařil na pastu, to je také jeden ze spůsobů uchování. Na vrch skleniček od přesnídávky dal sádlo strilizoval.Mněl sem to několik let jen jedna semi převrhla a omastek rozleptal bílou gumu.Jednu jsem mněl načatou v lednici a do polévky či omáčky přidal vždy lžíci pasty.Po odebrání jsem přilil horké sádlo aby k tomu nemohl vzduch.Na konzervy z omastkem má být červená guma.
Doplňuji:
Když vám dělá sádlo problém nemusi se dávat jde použít i jiný tuk přepuštené máslo
nebo lžíci oleje je to aby k houbám nemohl vzuch. Možná že by ani nemusel být když se to sterilizuje.