Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.březen 17:41

Receptů je hodně. Nejlepší bude, když si sama projdete net a najdete postup, který vám nejlépe vyhovuje.

https://www.go­ogle.cz/search?q=od­pulimon%C3%A1da+­z+%C4%8Derstv%C3%A9ho+­z%C3%A1zvru&i­e=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&e­i=iaLhVvjTNuH­cywPr5ZW4Dw#q=l­imon%C3%A1da+­z+%C4%8Derstv%C3%A9ho+­z%C3%A1zvoru

Kdysi jsem si opsala recept na sirup z časopisu do čaje i do vody

Recept na zázvorový sirup
Budete potřebovat:
70–100 g čerstvého zázvoru
1 kg přírodního cukru
vodu

Musíte zachovat základní poměr vody a cukru 1:2, aby se sirup dostatečně zakonzervoval. Čerstvý zázvor nakrájejte na plátky, přidejte vodu a cukr. Za stálého míchání vařte asi 17 minut, poté sundejte z plotny a nechte ještě 15 minut louhovat.
Následně sirup sceďte a naplňte do lahví. Vylouhovaný zázvor nevyhazujte. Můžete ho cucat proti bolení v krku. Takto připravený sirup můžete použít do čaje nebo jako prevence proti nachlazení postačí jedna malá čajová lžička každé ráno.

Jeden recept z netu
„Zázvorová limonáda
Zázvor 250 g
Cukr 250 g
Citronová šťáva 250 ml
Voda 250 ml
Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme vychladit.
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer. “

http://www.re­cepty.cz/recep­t/zazvorova-limonada-5876

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.březen 13:52

Receptů je hodně. Nejlepší bude, když si sama projdete net a najdete postup, který vám nejlépe vyhovuje.

https://www.go­ogle.cz/search?q=od­pulimon%C3%A1da+­z+%C4%8Derstv%C3%A9ho+­z%C3%A1zvru&i­e=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&e­i=iaLhVvjTNuH­cywPr5ZW4Dw#q=l­imon%C3%A1da+­z+%C4%8Derstv%C3%A9ho+­z%C3%A1zvoru

Kdysi jsem si opsala z časopisu recept na sirup do čaje i do vody.

Recept na zázvorový sirup
Budete potřebovat:
70–100 g čerstvého zázvoru
1 kg přírodního cukru
vodu

Musíte zachovat základní poměr vody a cukru 1:2, aby se sirup dostatečně zakonzervoval. Čerstvý zázvor nakrájejte na plátky, přidejte vodu a cukr. Za stálého míchání vařte asi 17 minut, poté sundejte z plotny a nechte ještě 15 minut louhovat.
Následně sirup sceďte a naplňte do lahví. Vylouhovaný zázvor nevyhazujte. Můžete ho cucat proti bolení v krku. Takto připravený sirup můžete použít do čaje nebo jako prevence proti nachlazení postačí jedna malá čajová lžička každé ráno.

Jeden recept z netu
„Zázvorová limonáda
Zázvor 250 g
Cukr 250 g
Citronová šťáva 250 ml
Voda 250 ml
Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr, citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme vychladit.
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer. “

http://www.re­cepty.cz/recep­t/zazvorova-limonada-5876