Odpověděl/a – 10.březen 17:41
Receptů je hodně. Nejlepší bude, když si sama projdete net a najdete postup, který vám nejlépe vyhovuje.
Kdysi jsem si opsala recept na sirup z časopisu do čaje i do vody
Recept na zázvorový sirup
Budete potřebovat:
70–100 g čerstvého zázvoru
1 kg přírodního cukru
vodu
Musíte zachovat základní poměr vody a cukru 1:2, aby se sirup
dostatečně zakonzervoval. Čerstvý zázvor nakrájejte na plátky, přidejte
vodu a cukr. Za stálého míchání vařte asi 17 minut, poté sundejte
z plotny a nechte ještě 15 minut louhovat.
Následně sirup sceďte a naplňte do lahví. Vylouhovaný zázvor nevyhazujte.
Můžete ho cucat proti bolení v krku. Takto připravený sirup můžete
použít do čaje nebo jako prevence proti nachlazení postačí jedna malá
čajová lžička každé ráno.
–
Jeden recept z netu
„Zázvorová limonáda
Zázvor 250 g
Cukr 250 g
Citronová šťáva 250 ml
Voda 250 ml
Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr,
citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme
vychladit.
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou
několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně
alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer. “
Odpověděl/a – 11.březen 13:52
Receptů je hodně. Nejlepší bude, když si sama projdete net a najdete postup, který vám nejlépe vyhovuje.
Kdysi jsem si opsala z časopisu recept na sirup do čaje i do vody.
Recept na zázvorový sirup
Budete potřebovat:
70–100 g čerstvého zázvoru
1 kg přírodního cukru
vodu
Musíte zachovat základní poměr vody a cukru 1:2, aby se sirup
dostatečně zakonzervoval. Čerstvý zázvor nakrájejte na plátky, přidejte
vodu a cukr. Za stálého míchání vařte asi 17 minut, poté sundejte
z plotny a nechte ještě 15 minut louhovat.
Následně sirup sceďte a naplňte do lahví. Vylouhovaný zázvor nevyhazujte.
Můžete ho cucat proti bolení v krku. Takto připravený sirup můžete
použít do čaje nebo jako prevence proti nachlazení postačí jedna malá
čajová lžička každé ráno.
–
Jeden recept z netu
„Zázvorová limonáda
Zázvor 250 g
Cukr 250 g
Citronová šťáva 250 ml
Voda 250 ml
Čerstvý zázvor nastrouháme nebo nakrájíme na plátky, přidáme cukr,
citronovou šťávu a vodu. Krátce povaříme, scedíme a necháme
vychladit.
Poté zředíme dle chuti ledovou vodou.
Přidáme-li do zředěné směsi sušené kvasnice a necháme ji přikrytou
několik hodin až dní, dokud neustane prudké kvašení, získáme mírně
alkoholické zázvorové pivo tzv. ginger beer. “