Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.únor 17:21

Sůl jako takovou tělo vůbec nepotřebuje. Potřebuje sodík !!!! a ten je obsažen i v zelenině.
Chuťově se dá na nesolené jídlo zvyknout nebo nahradit kořením.

Mezi základní přírodní zdroje sodíku patří:

mrkev, artyčok, řepa, fazole, ledviny a mnoho dalších potravin.

K čemu sodík potřebujeme?
◦je potřebný pro správnou funkci nervů a svalů
◦pomáhá předcházet slunečnímu úpalu
◦nadměrný příjem sodíku z kuchyňské soli vede ke zvýšenému vylučování draslíku

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.únor 17:22

Sůl jako takovou tělo vůbec nepotřebuje. Potřebuje sodík !!!! a ten je obsažen i v zelenině.
Chuťově se dá na nesolené jídlo zvyknout nebo nahradit kořením.

Mezi základní přírodní a pro tělo dostatečné zdroje sodíku patří:

mrkev, artyčok, řepa, fazole, ledviny a mnoho dalších potravin.

K čemu sodík potřebujeme?
◦je potřebný pro správnou funkci nervů a svalů
◦pomáhá předcházet slunečnímu úpalu
◦nadměrný příjem sodíku z kuchyňské soli vede ke zvýšenému vylučování draslíku