Odpověděl/a – 24.únor 17:21
Sůl jako takovou tělo vůbec nepotřebuje. Potřebuje sodík !!!! a ten je
obsažen i v zelenině.
Chuťově se dá na nesolené jídlo zvyknout nebo nahradit kořením.
Mezi základní přírodní zdroje sodíku patří:
mrkev, artyčok, řepa, fazole, ledviny a mnoho dalších potravin.
K čemu sodík potřebujeme?
◦je potřebný pro správnou funkci nervů a svalů
◦pomáhá předcházet slunečnímu úpalu
◦nadměrný příjem sodíku z kuchyňské soli vede ke zvýšenému
vylučování draslíku
Odpověděl/a – 24.únor 17:22
Sůl jako takovou tělo vůbec nepotřebuje. Potřebuje sodík !!!! a ten je
obsažen i v zelenině.
Chuťově se dá na nesolené jídlo zvyknout nebo nahradit kořením.
Mezi základní přírodní a pro tělo dostatečné zdroje sodíku patří:
mrkev, artyčok, řepa, fazole, ledviny a mnoho dalších potravin.
K čemu sodík potřebujeme?
◦je potřebný pro správnou funkci nervů a svalů
◦pomáhá předcházet slunečnímu úpalu
◦nadměrný příjem sodíku z kuchyňské soli vede ke zvýšenému
vylučování draslíku