Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.listopad 11:48

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 24.listopad 11:57

Nedá se jednoznačně odpovědět. Rozhodnutí je na vás, co se líbí nám, nevyhovuje třeba vám. Jména jsou podobná, jak se dovíte i z odkazu.

Znala jem Emu i Emílii – možná vztahuji k k jejich nositelkám.

Podívejte se na původ jmen:

Ema
" Ženské křestní jméno Ema se vyskytuje také ve variantě Emma. Užívá se také jako zkrácenina jména Emanuela. Domáckými variantami jména jsou Emička, Emča, Emka, Emina, Eminka aj.

Ženské křestní jméno Ema (užívané také jako Emma) má germánský původ. Vzniklo z německých jmen Erma a Irma, resp. Ermentrud, Erenhild, Irmagard. Překládá se jako „pečovatelka“, „pečující“, ale také „starostlivá“, „milovaná“ nebo „veselá“."
http://svatky­.centrum.cz/svat­ky/jmenne-svatky/ema-98/

Emílie
Emílie je ženským křestním jménem s mužským protějškem ve jménu Emil. Variantou jména je i Emilia. Někdy bývá jméno dáváno do souvislosti se jménem Amélie, to má však jiný význam. Domácky se jméno užívá jako Emilka, Emča, Emina, Emuška, Ema apod

Ženské křestní jméno Emílie (nebo také Emilia) vzniklo z latiny. Stejně jako mužský protějšek jména Emil se vyvinulo z latinského slova „aemilianus“ s významem „pracovitý“, „horlivý“ nebo také „soutěživý“. Jméno se užívalo už ve starém Římě, Aemilus byl váženým římským rodem."
http://svatky­.centrum.cz/svat­ky/jmenne-svatky/emilie-328/