Odpověděl/a – 4.srpen 2:04
Technologie je jednoduchá Švestky se nechají přezrát, setřesou na
plachtu.Nandají do sudu
Koupi se živná sul a kvasinky v cukrovém roztoku se nechají pomnožit,
Přilejí ke šveskám Nádoby se uzavřou a ucházející plyn se pouští
přez vodní zátku muže to být okurková láhev z vodou. Aby do kvasu
nezanesly mušky octové kvašení. .Podle teploty a množství cukru v ovoci
proběhne kvašení. Když přestane bublat je hotovo. Ale v pálenici se
musíte objednat předem. Doma bych to nezkoušel.Se slepeckou holí se nežije
lehko.Jsou na to k dostání i specialzované kuchařky.
Odpověděl/a – 14.srpen 0:23
Technologie je jednoduchá Švestky se nechají přezrát, setřesou na
plachtu.Nandají do sudu
Koupi se živná sul a kvasinky v cukrovém roztoku se nechají pomnožit,
Přilejí ke šveskám Nádoby se uzavřou a ucházející plyn se pouští
přez vodní zátku muže to být okurková láhev z vodou. Aby do kvasu
nezanesly mušky octové kvašení. .Podle teploty a množství cukru v ovoci
proběhne kvašení. Když přestane bublat je hotovo. Ale v pálenici se
musíte objednat předem. Doma bych to nezkoušel.Se slepeckou holí se nežije
lehko.Jsou na to k dostání i specialzované kuchařky.
Doplňuji:
Ovoce také začne kvasit i samo. Ve vzduchu i na ovoci jsou různé kvasinky
od přírody. Pokud se užije vybraný a vyšlechtěný druh kvasinek je
výsledek jistější. Záleží také na čistotě všech nádob a
pomůcek.Uzavření, pak kvas neplesniví.Vinaři to mají vyzkoušené
a vypracované technologie,