Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.říjen 11:58

Ne,karboše můžeš dělat z jakého chceš masa,sekanou taky.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Karban%C3%A1tek
Sekaná byla známá v českých zemích již od středověku. Jednalo se však o luxusní jídlo, které se nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo výhradně z kýty či svíčkové. Posun nastal až po vynálezu mlýnku na maso. Do sekané se mlely i méněhodnotné či levné druhy masa, bůček, ořezy z žeber apod.
Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. K tomu se přidává uzený bůček nebo slanina. Dalšími ingrediencemi bývá cibule, strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kmín, majoránka, pepř, česnek.
karbošů je mnoho druhů,třeba i se zeleninou,kapus­tou,rybama i sýrem,houbama.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Karban%C3%A1tek

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 25.říjen 12:32

Ne, karboše můžeš dělat z jakého chceš masa, sekanou taky.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Karban%C3%A1tek
Sekaná byla známá v českých zemích již od středověku. Jednalo se však o luxusní jídlo, které se nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo výhradně z kýty či svíčkové. Posun nastal až po vynálezu mlýnku na maso. Do sekané se mlely i méněhodnotné či levné druhy masa, bůček, ořezy z žeber apod.
Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. K tomu se přidává uzený bůček nebo slanina. Dalšími ingrediencemi bývá cibule, strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kmín, majoránka, pepř, česnek.
karbošů je mnoho druhů, třeba i se zeleninou,kapustou, rybama i sýrem, houbama.
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Karban%C3%A1tek