anonym
Odpověděl/a – 25.říjen 11:58
Ne,karboše můžeš dělat z jakého chceš masa,sekanou taky.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Karban%C3%A1tek
Sekaná byla známá v českých zemích již od středověku. Jednalo se však
o luxusní jídlo, které se nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo výhradně
z kýty či svíčkové. Posun nastal až po vynálezu mlýnku na maso. Do
sekané se mlely i méněhodnotné či levné druhy masa, bůček, ořezy
z žeber apod.
Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých
druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. K tomu se
přidává uzený bůček nebo slanina. Dalšími ingrediencemi bývá cibule,
strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kmín, majoránka, pepř, česnek.
karbošů je mnoho druhů,třeba i se zeleninou,kapustou,rybama
i sýrem,houbama.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Karban%C3%A1tek
Odpověděl/a – 25.říjen 12:32
Ne, karboše můžeš dělat z jakého chceš masa, sekanou taky.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Karban%C3%A1tek
Sekaná byla známá v českých zemích již od středověku. Jednalo se však
o luxusní jídlo, které se nemlelo, ale ručně nadrobno sekalo výhradně
z kýty či svíčkové. Posun nastal až po vynálezu mlýnku na maso. Do
sekané se mlely i méněhodnotné či levné druhy masa, bůček, ořezy
z žeber apod.
Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých
druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. K tomu se
přidává uzený bůček nebo slanina. Dalšími ingrediencemi bývá cibule,
strouhanka, vajíčko, česnek, sůl, kmín, majoránka, pepř, česnek.
karbošů je mnoho druhů, třeba i se zeleninou,kapustou, rybama i sýrem,
houbama.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Karban%C3%A1tek