Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.říjen 19:44

Rajče – V roce 1893 rozhodoval Nejvyšší soud Spojených států ve sporu Nix vs. Hedden, o tom, zda je rajče ovoce nebo zelenina. Problém zdánlivě banální, měl své ekonomické opodstatnění. Na ovoce se tehdy nevztahovala dovozní cla, kdežto na zeleninu ano. Soud vynesl verdikt, že rajče je zelenina. Z hlediska botanického však v té době bylo rajče (stejně jako obyčejné jablko) považováno za ovoce. Vědecky vzato, rajče je rozhodně ovoce. Plody obsahují semena rostlin. Některé rostliny mají měkkou část, která má semena a jsou tedy ovoce. Rajče, i když technicky ovoce, je často používáno jako zelenina, fazole apod.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.říjen 19:45

Rajče – V roce 1893 rozhodoval Nejvyšší soud Spojených států ve sporu Nix vs. Hedden, o tom, zda je rajče ovoce nebo zelenina. Problém zdánlivě banální, měl své ekonomické opodstatnění. Na ovoce se tehdy nevztahovala dovozní cla, kdežto na zeleninu ano. Soud vynesl verdikt, že rajče je zelenina. Z hlediska botanického však v té době bylo rajče (stejně jako obyčejné jablko) považováno za ovoce. Vědecky vzato, rajče je rozhodně ovoce. Plody obsahují semena rostlin. Některé rostliny mají měkkou část, která má semena a jsou tedy ovoce. Rajče, i když technicky ovoce, je často používáno jako zelenina, fazole apod.
http://www.nso­ci.cz/view.php?cis­loclanku=2010070001
https://www.go­ogle.cz/?gws_rd=­ssl#q=raj%C4%8De+ze­lenina+nebo+o­voce

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.říjen 20:03

Rajče – V roce 1893 rozhodoval Nejvyšší soud Spojených států ve sporu Nix vs. Hedden, o tom, zda je rajče ovoce, nebo zelenina. Problém zdánlivě banální, měl své ekonomické opodstatnění. Na ovoce se tehdy nevztahovala dovozní cla, kdežto na zeleninu ano. Soud vynesl verdikt, že rajče je zelenina. Z hlediska botanického však v té době bylo rajče (stejně jako obyčejné jablko) považováno za ovoce. Vědecky vzato, rajče je rozhodně ovoce. Plody obsahují semena rostlin. Některé rostliny mají měkkou část, která má semena a jsou tedy ovoce. Rajče, i když technicky ovoce, je často používáno jako zelenina, fazole apod.
http://www.nso­ci.cz/view.php?cis­loclanku=2010070001
https://www.go­ogle.cz/?gws_rd=­ssl#q=raj%C4%8De+ze­lenina+nebo+o­voce